![]() |
Cytat:
|
Przyjęte, zrozumiane! :Thumbs_Up: Aczkolwiek, na ile będę mógł, to i miasta i korków na motorku wolę unikać ;)
|
Ja swoją Babcią stałem w korkach w Hiszpanii gdzie na lekko było 40 stopni a temperatura silnika podskoczyła o jedną kreskę wyżej niż zawsze także luz :)
|
Dzięki Panowie - brzmi zachęcająco ! To umówię się na jazdę testową i zobaczymy.
|
Znam kolesia co zostawił odpaloną fj1200 w garażu i zapomniał :)
Moto stopiło plastiki i wyforowało wache i stanęło. Poza tematem estetyki nic więcej się nie stało. |
Cytat:
Na forum bmw była historia gościa który miał w 1150 zmieniać oliwę i zostawił moto do rozgrzania. Też zapomniał i wrócił po godzinie :D Stopiło się i wystrzeliło okienko inspekcyjne, olej się wylał, motor stanął. Chłop już szukał silnika bo wiadome było że raczej szrot ale spróbował jeszcze reanimować tamten - bo co jest do stracenia. Wsadził nowe okienko, zalał nowy olej...No i chyba jeździ tym do dzisiaj, silnik przeżył jakoś :) |
FJ 1200 - to który model bemki , bo nie wiem ;-D
|
No nie wiem czy tak nic się nie stanie. Znam przypadek zostawienia r1200 GS w garażu bo telefon trzeba odebrać i silnik się zatarł . Od temperatury wywaliło okienko kontroli oleju i był kłopot. W Bukareszcie w korku gasiłem silnik bo temperatura rosła, podobnie było w Tiranie w roku 2007, ale może to był ciepły lipiec.
|
Cytat:
|
BMW to nie jest żaden olejak . To silnik chłodzony wiatrem tak samo jak Ducati niektóre modele. Olejaki prawdziwe to tylko Suzuki miało.Do jazdy w korkach to szukaj tylko motocykl chłodzony cieczą.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:11. |