![]() |
Saby zasieg na tym zbiorniku :D
|
Zatyczki do uszu w standardzie czy w opcji??
|
Tutaj czlowiek sie rozpisal troche
http://www.bike-on-tour.com/testberi...ref_map=%5B%5D |
Czyzby nowy mniejszy Adventure?
http://www.1000ps.at/modellnews-3000...adventure-2015 |
Cytat:
|
W sumie to żadnych konkretów nie podano. Mały Adventure ma się pojawić prawdopodobnie w 2015 r., pojemność między 900 a 1100 cm3, okrojone wyposażenie co pozwoli na oferowanie go w trochę lepszej cenie. Cokolwiek to znaczy. :D
W Motorrad z chyba kwietnia tego roku już była gadka o mniejszym Kacie z dwoma garami i pojemnością między 800 a 900 cm3. |
dlaczego lubię?
w niedzielę wrzuciłem mapy Akrapa z 2011 r. do R-ki spalanie przy przelocie turystycznym - 6,3 l/100 ale gdy potrzeba to odejście mega jakbym rocketfuela zatankował ;-) |
Czy to juz Adwenczer?Dla mnie tak :)
https://www.youtube.com/watch?v=IlGPfzZIGE8 |
Cytat:
|
Małe porównanie w offie
https://www.youtube.com/watch?v=4sw0bVj5hiI |
Dziś miałem w końcu okazję przetestować 1190.
Generalnie jestem zachwycony, prowadzenie fantastyczne, wyważenie motocykla wzorowe, przyspieszenie-Panie to rakieta, hamulce super. Elektronika nie jest nachalna i na pewno pomaga, pojeździłem też troszkę offem wzdłuż torów kolejowych i po przestawieniu w tryb OFFROAD, motocykl prowadzi się znakomicie. Generalnie miałem wrażenie jakbym jechał moją TE450 ;), absolutnie nie czuć jego masy. Z minusów: Bardzo brzydka praca silnika, moja Africa to przy tym ślicznie mruczy i super duduni , ale wiadomo to KTM. Na dołkach cały przód z szybą strasznie pracuje- góra dół, maiłem wrażenie, że zaraz odpadnie , ale pewnie tak ma być ;) I najgorsze z silnika bucha straszny żar i to prosto na uda. Podsumowując , super motocykl i może kiedyś sobie taki kupię. Jednak nie sprawia wrażenia tak długowiecznego i pancernego jak africa. |
Naprawde uwarzasz,ze silnik pracuje brzydko?Ja uwazam,ze pracuje swietnie,o wiele rowniej i spokojniej niz w nowym GS12,a porownujac go do 990Adv to juz przepasc,na plus dla 1190.Minusem moga byc plastiki,te lakierowane,jezeli ktos chce sie pchac w teren.Sa one o polowe ciensze niz w 990 i bardzo drogie.Drugim minusem o czym mialem sie okazje przekonac to montaz tylnego kola.Dystans z prawe strony doprowadzil mnie do lez.Jeszcze nigdy nie mialem tak wielkich problemow z montazem kola do wahacza.Co do ciepla od silnika to faktycznie grzeje,ale tylko z lewej strony i w cieple dni moze to troche zastanawiac.Ale Firma np Wings juz obeszla ten Problem i proponuje bardzo ladne,jednak troche kosztowne plastiki
|
Druga sprawa, ze nigdy jeden ktm nie byl rowny drugiemu, jeden pracuje tak drugi pracuje nieco inaczej - prosto z fabryki :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Byc moze masz racje,bo u mnie wszystko chodzi rowno i spokojnie.A co do Oslon to trzeba sie skrzyknac :p.
|
Tak czy siak, to super rumak i łeb urywa. Ja bym pewnie się na tym zabił, więc zostaję z Królową bo mam do niej większe zaufanie, a i ryzyko mniejsze, że mnie gdzieś poniesie.
Próbowałem stawiać go na gumę ale jakoś wcale tak mocno się nie unosił , potem chłopak z KTM wytłumaczył mi, że przy włączonej kontroli trakcji elektronika nie pozwoli na więcej niż 30 stopni podniesienia przedniego koła względem podłoża. Niezły bajer :) I jeszcze się dowiedziałem, że nowy modle ma być zabudowany i nie będzie już tak grzał po jajkach ;) |
Obecny model tez nie musi sprawiac,ze robi sie cieplo :p
http://www.youtube.com/watch?v=fwlbaqZAcks#t=53 |
http://abload.de/img/1190_far_001ias9s.jpg
http://abload.de/img/1190_far_002b1sq3.jpg Dużo ładniejszy z tą lampą. |
A niech mnie! Na bogatości! Piękna sztuka!
|
niezle,ale wolalbym osobiscie orginal :Thumbs_Up:
|
|
1 Załącznik(ów)
|
Cytat:
|
żeby poholować to wpierw trzeba dogonić... jak widać na zdjęciu żadnej afry nie ma.. więc pewnie.. jest gdzieś kilometry w tyle , turla się swoim osiołkowym tempem ;)
se muszą chłopaki sami radzić.. |
Cytat:
|
EX, przyjedź na zakończenie w lubuskim - pościgamy się. Zrobię fory i przyjadę na szosowych oponach ;)
|
Cytat:
a czy tak było zobacz na ukośny ślad za BMW schodzący na lewy pas jak nic wygląda na 140/80/17 :) nie bez powodu BMiarze i KTMowcy na wyprawy zabierają ze sobą przynajmniej jednego japończyka ;);) |
Cytat:
ale wyprawiamy się.na grubszą wyprawę, więc może być.ciężko kiedy ta impra dokładnie ? |
Cytat:
..i worek na srubki..;) |
ja tam zabierać japońca nei lubię.. zdecydowanie zaniża tempo
ostatnio probowałem takim japońcem jednym wjechać na górkę piachu... dziękuję.więcej nie spróbuję.. wszystko co miał się.złożyło na podejściu do górki... wraz z moim kręgosłupem... po zapięciu 2 w piachu motocykl stawał w miejscu.. te japońce to prawdziwa rewelacja :D !! |
Co to za japoniec był ? Pewnie jakas 125- ka :)
Ja tam jakos nie zaówazyłem zeby te ktmy uciekały w terenie, na asfalcie, tak cieszko za nimi nadazyc, ale w terenie lekko zmotana afri nie odstaje wogule :) |
Apeluję o pokój :P
|
Cytat:
|
KTM zostaje i w wodzie i w piachu....musi być tylko odpowiednia ilość czasu....
|
Cytat:
|
ten japoniec to była 650 tka. straszliwy kondon... KLR sie.zowie..
co do zmotanej afryki.. odstaje, w piachach i na wertepach wiekszych. zawias nei wyrabia lub mocy brak... no ale są też i kierownicy co i na kondonach wyrabiają.cuda. nie ma co ... kiedyś jechałem za jednym kolegą na 03 leciał.. kolega była pracowanikiem salonu Yamahy w kłodzku pewnie wiecie o kim mówię.. fajnie dawał.. robił dobre tempo, w prawdzie leciał po swoich ścieżkach.. ale był naprawdę.szybki.. spokojnie trzymaliśmy się jego ale tempo narzucał całkiem fajne.. :) nawet sie.z nim zamieniłem na chwilę.motocyklami.. i jeszcze bardziej zacząłem go podziwiać.! :) |
Podobnie jak Raszu Apeluję o pokój :P
Ale za słowami EX'a: " nawet sie.z nim zamieniłem na chwilę.motocyklami.. i jeszcze bardziej zacząłem go podziwiać.! " to muszę przyznać racje-miałem nie tak dawno podobnie, gdy musiałem wsiąść na AT i... never, never and ever!!!!!!!!!! :) ps. Raszu, poniżej nick'a masz wpis : motocykl: 990 ADV- czyżby??? już ??? Pochwal się!!! :) |
znaczy: ja mam nadzieję że nasze przekomarzanki nikogo nie urażają ;)
to tylko tak dla sportu.. :) i rozluźnienia atmosfery.. |
@ MOTOMYSZA:
No... jutro ląduje w moim garażu :) Zadbana sztuka z 2007 r., od kolegi z pomarańczowego forum :) Pochwalę się jak już będzie na miejscu! |
od koga..? pochwal się..? kto śmiał sprzedać.. ;)
|
No, może nieprecyzyjnie się wyraziłem. Kupuję od kolegi jednego z pomarańczowych :)
Nie wiem czy sobie życzy, więc nie będę przywoływał imion, nazwisk albo ksywek :) |
spoko.. namierzę zdrajcę...;)
|
Spokojnie, Eksie, nikt nie zdradził, jest wierny pomarańczowym :) Tylko zmienia model.
|
Cytat:
|
To prawda. Jak ktoś gra w piłkę szmacianką i w klapkach to potem jak dostanie jakieś super korki i dobrą piłkę to wymiata! Fakt.
|
pamiętajcie też że tacy jak ja muszą mieć od razu dobrą piłkę i korki, boo a tych klapkach to do drugiej bramki bym nie dobiegł.. ;) taka domena otyłych..;)
|
5 Załącznik(ów)
Kur...a nie ma lipy na wschodzie :umowa:
|
bogaty naród.. :D
|
Ja bym rzekl...wie co dobre :D
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:23. |