![]() |
na szczęście widziałem...pewnie dzis nie zasne...
Jutro remanent i wszystko na allegro leci ;-) |
[QUOTE=Boski-Kolasek;441218]
Cytat:
Siwy Pan: Najwiekszym i nieodgadnionym pytaniem zawsze bylo -"Czy powinnismy nowy model Hondy nazwac legendarnym imieniem Africa Twin" Wiadome jest, ze Africa Twin jest niepowtarzalna IKONA wsrod modeli do tej pory stworzonych przez Firme. Zdaje sobie z tego sprawe i mielismy watpliwosci czy nowe moto bedzie wystarczajaco dobre , by nosic imie "Africa Twin" Odpowiedzialem sobie, ze jesli nie jest, to nie powinnismy nawet myslec by proponowac AT. Jednak zdecydowanie i niezaprzeczalnie, nowy model Hondy zasluguje by byc ukoronowany imieniem Africa Twin. -Powiedziales mi wczoraj, ze chcialbys jeszcze przeprowadzic dodatkowe testy odnosnie stabilnosci podczas jazdy.No coz...w niedziele okkolo polnocy wybrales sie do Osaki i zo ajelo ci to 2 godziny,potem jeszcze przegladalej moto i wrociles nad ranem by o tym pogadac.. W sumie nie wiem jak to nazwac..poswieceniem czy glupota , czy moze pasja. Teraz to przychodzi mi na mysl ,ze to chyba pasja do Hondy Sporo dyskutowalismy i doszlismy do wniosku, ze nowy model zasluguje by byc ukoronowany imieniem Africa Twin. Siwy Pan do Japonczyka: Powiedz mi jedna rzecz...poniewaz twoim pierwszym dzieckiem byla pierwsza Afryczka, gdybys mial przed soba dwie nowe Afryki -jedna originalna i ta najnowsza i musial wybierac to co bys kupil? Japaneesse cos tam cos tam ;) -"No..nawet rodzice zadawali mu te pytanie... (gadka szmatka,lokowanie produktu itp) -"Bralbym obie!" odpowiada Japan Francuzik mowi- "Afryka to moj fawory od zawsze...(mowa o orginalnej) Siwy Pan -"Jesli mialbys wybrac ulubiona czesc moto, to co by to moglo byc? Ale juz sie mama i tata nie zaslaniaj ok?" Japoniec mowi -" Hmm..z pewnoscia tym czyms bylo by "uczucie"... Siwy Pan -" Tak , dokladnie tak! -To niesamowite i wyjatkowe uczucie lekkosci prowadzenia. Nawet gdy patrzysz na Afre to nie rzuca sie w oczy fakt, ze to 1000cc. Podczas jazdy masz wrazenie jakbys siedzial na lekkim moto, cos jak Transalp. Nie czujesz wagi. ... -"A czy koledzy chcieliby cos dodac?" mlody Japonczyk- -"Tak..wiec nowoscia dla off road jest Automatic Dual Transmission System. Efektem dzwiekowym jest wspanialy dzwiek silnika z bogatym brzmieniem. Przyspieszenie , moc i zryw ,imponuje jest juz od niskich obrotow....' Siwy Pan -"W sumie nie jest latwo uszczesliwic posiadacza motocykla. To tylko maszyna, jednak pozwala na to, by poczuc troche radosci.Zwlaszcza w momentach ,kiedy odkrecajac manetke jestes zaskakiwany zmiennoscia terenu, charakterystyka pracy silnika pozwala ci wpasowac sie w odpowiednia trakcje w nieoczekiwanych sytuacjach." Japonczyk mowi- -"Maszyna jest uniwersalna w kazdych warunkach. Predkosci przelotowe, ciasne winkle,off road. Zdawalismy sobie tez sprawe , ze zamontowanie DCT w moto o takich parametrach i przeznaczeniu jak AT. moze byc odebrane przez naszych klientow z rezerwa i pewnym dystansem. Osobiscie bylem tm bardzo przejety, czy taki rodzaj udogodnien sprawdzi sie w offie.Jednak testy wykazaly,ze jest to niesamowita sprawa! Kierowca mowi- "Prawde mowiac, osobiscie nie lubie DCT jednak to chyba dla tego, bo sie starzeje i lubie tradycyjny system zmiany biegow.Do niedawna nie wyobrazalem sobie jazdy w offie z takim rozwiazaniem, ale zmienilem zdanie po testach" " yea yea.." podniecaja sie Japonce Siwy Pan- -"Ostatnio wzialem Afre by pobujac sie po ostrych winklach.Powiedzialem w biurze , ze bede za pol godzinki a zastala mnie noc..po prostu nie moglem przestac! Przyjemnosc i radocha z jazdy zaskoczyla mnie i wciagnela kompletnie! Od 28 lat pracuje w Dziale Rozwoju Hondy.Musze powiedziec, ze jeszcze nigdy nie spotkala mnie sytuacja, w ktorej doswiadczylem tylu uczuc zachwytu i zadowolenia az do dzis.Kompletny odlot!" kierowca -"Warto przypomniec,ze czasy w ktorych tworzylismy pierwowzor Afryke Twin pozwalaly nam na przewage na rynku w tym segmecie, z uwagi na brak w tamtych czasach konkurencji. Ale nawet teraz,pomimo tylu trudnosci i juz ogromnej konkuencji czuje, ze nowa legenda AFRICA TWIN wlasnie sie rozpoczela..( cos tam cos tam...) Nowa Afra to cudo! Oto Slowo Hondy zipowi niech beda dzieki ;) -" |
1 Załącznik(ów)
Zipowi niech beda dzieki, w ryja dam jak bedziesz w poblizu.
Ci co niewidzieli niech zaluja. Ale tez zrobilem sobie screena wiec mozecie sobie go wziac i pojsc do toalety :D Załącznik 56327 |
Ogłoszenie
Ja Puszek, z powodów niezależnych od siebie, muszę zakomunikować, że zakończył się czas w którym można było stać się posiadaczem Jasia Wędrowniczka za wjazd klocem na Erg Chebbi. To co dzisiaj się stało, doprowadziło by mnie do bankructwa albo nawet do konfliktu z prawem za rozpijanie zdobywców szczytów. Nikt nie zgłosił się po nagrodę w ciągu czterech lat. Szkoda. :at::at::at::at::at::at::at::at::at::at::at::at::a t::at::at::at::at::at::at::at::at::at::at: |
No pacz pan, ledwo skonczylem pisac i wylaczyli przekaz...
A w ryjek to chetnie :) tylko chyba czache mam nie zbyt mocna .. trzymam za slowo kiedys tam gdzies tam... pozdro wszystkim , ktorych wiara nie stygla. jest moto. |
Cytat:
Kurde... Dobrze, że można było chociaż poczytać (dzięki zipo) :) Jednak jest : |
Podoba mi się, że wzorują się na naszych afryczkach :D - komin w tej nowej też od razu do wywalenia, leosia założyć i bedzie git :D
|
A ja bym chciał czerwoną ze złotymi felgami.
Reszta, może ssać nam wydech :P |
|
dzięki Ci darius,
widziałem już ale... można patrzeć i patrzeć:) |
I to dopiero jest motywacja do pracy , a nie jakieś tam limity.
Jak wypuszczą ładny folder to ustawię sobie jej zdjęcie na biurku w pracy :D |
|
Ech, jak dzieci...
Cała ta dyskusja dowodzi tylko tego, że siła marketingu jest ogromna. Nikt jeszcze na nowej Afri nie siedział tymczasem wśród obecnych tutaj: -94% twierdzi, że nowa Afri jest najlepsza na szosie, w terenie i w garażu, -85% jest przekonane, że to nie będzie się psuć, -45% deklaruje już teraz chęć sprzedaży swoich motocykli, nerki, psa i cnoty córki, celem zebrania środków na nową Afri, -89% da sobie obciąć przedramię, że nowa Afri nie będzie miała chorób wieku dziecięcego, -99% twierdzi że BMW to ma marketing i fałszywe promowanie wyższych wartości, tymczasem Honda na trzeźwo i chłodno przekazuje realne parametry nowego produktu, -59% bez mrugnięcia okiem porzuci swoją miłość do KTM-a na rzecz nowej Afri, bo łatwiej idzie na koło, nie wibruje i się nie rozkręca, -70% deklaruje, że w momencie kupna kupią Afri w manualu, a tymczasem w skrytości marzą o DCT i złotych felgach z Next-ami :), -93% ma dogłębną i bezsprzeczną wiedzę na temat życiorysów i sukcesów zawodowych aktorów występujących w filmikach propagandowych Hondy, -11% ściszonym głosem przyzna, że ci aktorzy mają większe wacki niż oni :).... -23% gdzieś czytało że Adam i Ewa mieli skośne oczy i rybie głowy :). Krótko mówiąc, pażyjom - uwidim! Póki co mamy tylko parę zdjęć, błoto w sprayu i doskonałą pracę kamery. Nowy GS LC też na filmach i folderach wygląda pięknie, a przez pierwszy rok realnego testowania na klientach wylazło mu trochę poważnych wad zupełnie nowej konstrukcji. |
Borys, daj nam sie choc chwile poczuc jak gejesiarz wbijajacy pin w salonie bmw i wyjezdzajacy nowym modelem :D
To ze GS sie psul w pierwszym roku to nic nowego, to sie kupuje w cenie najlepszego adwenczera na swiecie. |
Bana mu, za takie herezje. O AfricaTwin piszesz Borys.
|
Proponuje ustanowić tytuł: "niegodziwiec dnia" i borys609 ma duże szanse otrzymać go jako pierwszy :D
|
Trochę chyba trzeba zacząć się martwić...Przecież jak będzie sprawny marketing to wszyscy użytkownicy przerzucą się z BMW i KTM na naszą kochaną Afri. Jaki to będzie zlot Africa Twin, gdy połowa będzie w majtkach Hondy a nad motorami będą rozpięte namioty Honda by chronić polerowane aluminium turatecha....:bow:
|
Kurde Puszek nie pomyslalem o tym. I beda kufrow 3 wyglancowanych, ciezki offroad ale taki aby nawet oslona pod silnikiem sie nie porysowala, 200 000km na liczniku a ryski na moturze nie znajdziesz....
|
Borys hehehe....dobre.A ja juz widze te Zloty,na ktorych beda staly nowe i stare Afry kolo siebie.To bedzie epicki widok :rolleyes:
|
Cytat:
:) szydera na najwyzszym poziomie ,love it ! Pamietaj jednak, ze zipo moze wkroczyc do Waszego BMWatku i roztoczyc kontrarna wizje ,a to konczyc sie moze jego destrukcjom no. ;) Tak ze, trzym fason to ja trzymie pysk. pozdro |
Wtedy dopiero będzie pole do popisu . Już nie tylko "wrogiem" będzie gieesiarz ale dodatkowo ten nuworysz który sobie kupił nową AT i próbuje się wtopić w szeregi Afrykańczyków
|
No dobra, na trzeźwo widzę to tak:
Przeciętny Niemiec pójdzie do salonu, kupi nowego gejesa, pojedzie do Ameryki Południowej, a przedtem jeszcze zjeździ pół świata, złamie wahacz, powie "scheisse" i z uśmiechem pójdzie na piwo. To samo zrobi z nową Tenerą, Afrą czy innym motocyklem. Przeciętny Polak pójdzie na allegro czy do handlarza, u którego nic nie stuka i nie puka, kupi zajechaną, z przekręconym już trzykrotnie licznikiem starą Afrę, przewiezie się wkoło domu, doleje butelkę oleju, wytrze szmatą cieknące lagi i silnik, podwiesi na drucie owiewkę, odłączy zajechaną pompę i dopchnie parcha do garażu bo padł regulator, ale i tak będzie kochał ją bezgranicznie (co jest z resztą zrozumiałe), udowadniając wszystkim na swoim przykładzie że to jest dopiero tru adwenczer! :) Jednych i drugich doskonale rozumiem. Tak na prawdę jedyne co ich różni, to dosyć znaczna różnica kursu waluty, w jakiej zarabiają na chleb... |
Cytat:
Wyrzuc to z siebie i przyznaj ze cie sie podoba :D Zapomniales dodac, ze 90% (10% Ortodoks) wlascicieli BMW patrzy teraz na swojego GSa jak stara gruba żonkę po filmie z Cameron Diaz. Pewnie 80% tez z ta gruba żonką zostanie i bedzie czekac aż Afryka bedzie pelnoletnia. |
Ale dlaczego kur..a Niemiec,hahahaha....Niemcy sa milymi gosciami i napewno wezma to co lepsze ;)
|
QrczaQ i tu mnie masz! Oczywiście, że mi się podoba!
Oczywistym jest też, że bez mrugnięcia okiem zamieniłbym GS-a na nową Afri, tylko póki co chętnych na taką bezgotówkową wymianę raczej brakuje :). Jestem więc realistą :). |
ten borys609 to mi wygląda na kumpla Tuska... Hańba! Zdrada! on chce sprzedać Polskę...yyy tzn. nie kupić nowej afry!!!
|
Cytat:
..wszedlbys w to?:p Wiem ,ze myslisz"tak" lecz duma napisze "nie"... |
Zipo, pozwól że chwilkę zastanowię się nad odpowiedzią...
Do kiedy tą propozycję podtrzymujesz? :P |
Cytat:
Mysle,ze zebralbym srodki od konkurencji antygermanskiej w kilka miesiecy,musialaby byc tv,radio i duze grono ..jakas transmisja live z podtekstem tragedii greckiej w tle. No, po takim szol moglbys nawet miec szanse na listach wyborczych plomiennych dzierzawcow monopolu na patriotyzm. ;) Oczywiscie kontrakt,jakies niewielkie zobowiazania bylyby niezbedne...co myslisz? |
A mamy jakieś info na temat danych taktyczno technicznych tego cuda? Jakas moc, moment, skok itp? A moze coś przegapiłem bo watek czytam gdzieś od 195 strony czy jakos tak..
Swoja drogą przez rok nawaliliscie tyle postów że chyba zaden wątek nie dał takiego efektu... |
Zipo, już odpowiadam.
W zasadzie wszystko to, co opisujesz, działo się na ostatniej Twierdzy Kłodzkiej. Było topienie, rzucanie, nawet skakanie i grzęźnięcie w piachu po siedzenie. Było rzucanie mięsem w kierunku bękartów Adolfa i oficjalne deklaracje antybawarskie. Ale była też nieplanowana acz rozmyślna awaria (Misza i jego ręcyma umyślnie unieruchomiony motór przez kombinację kabelkową), były też soczyste gleby z połamaniem szyby i urwaniem kierunku włącznie. Upieprzenie błotem z natury (a nie ze spraya czy z innego fafkulce) sięgało czubka owiewki. Było też zderzenie z kumpla GS-em, co zostało nawet uwiecznione na filmie, który może kiedyś opublikuję... Słowem masa śmiechu ale też śmiechu przez pot i łzy. Bo nie maszyna a człowiek....! Lubię tą maszynę, po prostu. Jest niezawodna i solidna, tania i prosta w serwisie, znam ją prawie na wylot. Jest też cholernie nieporęczna i niepraktyczna w terenie, o czym nikt mi nie powiedział zanim zacząłem się nią zapuszczać w czarną dupę :). Tak więc... Myślę, że w Twoim happeningu odegrałbym swoją rolę bez znacznego upodlenia na rzecz mojego egzemplarza czy też całej bawarskiej marki, co do której nie czuję jakiejś zbytniej, ortodoksyjnej mięty :). |
Borys szacun za szyderę, zgrabna. :)
Co do nowej AT. Mało wiemy. Mogli wiele rzeczy zawalić albo i nie. Wiemy natomiast jak wygląda, i wyglądu z całą pewnością nie skopali. :) |
co by nie pisać to wygląda na to, że będzie w końcu "normalny moto" do wszystkiego... wycieczkę do lasu miasta i w piz..du daleko :) do lansu z kuframi, wypadów zarówno solo i na kobitę przy "kości" mocy nie zabraknie :)
podobno w kraju ok 50.000zł i będzie to wersja limitowana z kuframi...takie przecieki.. pozostaje tylko pytanie dlaczego nie wypuścili tego 15lat temu zamiast mega adventura Varadero... bo normalna firma dobre produkty rozwija a nie kończy, ale to dotyczy całej japońskiej czwórki, wszyscy dali dupy:Sarcastic: |
Wolałbym gdyby była za 40 bez kufrów...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Tylko to jest waga sucha?
|
208kg sucha
bez ABS i bez DCT 18" koło tył i 310mm skoku przód to dobra wiadomość :) |
KTM 950 189kg na sucho.... 20 mniej. Szkoda.
|
Ale za to nie jest zrobiona z gównolitu, dobry materiał swoje warzy :)
|
Klaskać a nie narzekać :-)))
|
https://scontent-mad1-1.xx.fbcdn.net...76243345_o.jpg
Jest taka sama lipa jak w kacie, przewód hamulcowy puszczony nad przednim błotnikiem. Jak się błotnik zapcha na ukrainie glinobłotem i się go odkręci to się będzie w kostę wciągał. Ciekawe czy osłona silnika od siódemki podejdzie;) |
http://www.v10.pl/narzedzia/tapety/M...x1200_c103.jpg
Z tym skokiem zawieszenie 310mm z przodu to trochę przesadzili.na pewno jest nie więcej niż 250na zdjęciu S ze skokiem 265 widać gdzie laga się kończy |
Cytat:
|
Portugalskie.
wysłane z telefonu |
Te 310mm to średnica tarcz z przodu. Prześwit 250mm.
|
Pamietacie te filmiki? Królowa w roli głównej...Był jeszcze jeden z tytułem Królowa musi powrócić , ale nie mogę go znaleźć...I WRÓCIŁA!!!!!!
TAK TO JEST MEGA!!! PRZYSZŁA DO NAS!!!! |
|
Puszek zacznij historię od tego filmu..
https://www.youtube.com/watch?v=_NB2NFV2aww Niestety nie potrafię wklejać :-( |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:05. |