![]() |
Jesteśmy na UA przejście graniczne Korczowa bez problemu szybko i przyjemnie.
|
podobno u nas durnieją znowu media na temat Chorwacji :mur: aktualnie Rab, mało ludzi tak na oko 100 razy mniej niż nad Bałtykiem, żadnej wyimaginowanej korony nie widzieliśmy. Generalnie ruch praktycznie zerowy jak na tą porę roku.
Ilość zakażeń powinna być liczona w stosunku do powierzchni kraju a nie ilości mieszkańców bo to ma się nijak do rzeczywistości. |
Tia. Kumpel nadaje taki przekaz z Krymu.
Cytat:
|
Cytat:
|
W sobotę wróciłem z Korei Płn.
Jestem na kwarantannie. |
Cytat:
|
Słowacja (MSZ) odradza podróże do Małopolski i Śląska. Poważnie mysla i zamknięciu granic od września.
Myślę, że nie tylko oni, wiec wrzesień bedzie utrudniony. Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka |
Od 26 Polska nie wpuszczasamolotów z Hiszpanii ;(
Za to można już do Rosji, tyle że Rosja chyba nadal wiz nie daje ;) |
Co prawda nie sądzę aby się ktoś z FAT turystycznie do UK teraz wybierał (choć byłoby co na moto pozwiedzać) ale tak informacyjnie mamy tu taką listę krajów, po przyjezdzie z których nie trzeba się poddawać 14-dniowej kwarantannie:
https://www.gov.uk/guidance/coronavi...avel-corridors Jakiś tydzień temu wypadła z tej listy Francja i Holandia, a wczesniej Belgia. Hiszpania już od dawna jest "na czarnej liście", a od soboty rana wypada z listy Chorwacja i Austria. Lista jest robiona na podstawie średniego tygodniowego wskaźnika ilości przypadków na 100.000 obywateli i zasadniczo jeśli jest on wiekszy od 20 to kraj wypada z listy i przyjazd z niego wiąże się z kwarantanną. Nie wiem, czy podobne środki są wprowadzane w Polsce, ale lista ta może być niezłym wskaznikiem, gdzie raczej się nie wybierać. I nie chodzi mi tu tylko o możliwość zarażenia, ale o fakt potencjalnych problemów z przekraczaniem granicy i kwarantanną. Lista podlega ciągłej weryfikacji kilka razy w tygodniu. |
Polacy w Słowenii maja obowiązkową kwarantanne. Wyjątek tranzyt poniżej 12h.
Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:48. |