Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Hamulce, kola, opony (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Fan Klub Mitas (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=165)

Dzieju 23.11.2010 11:37

Cytat:

Napisał BLOB (Post 145485)
Nigdy nie widziałem jak ktoś napiera na błotka i wody viadrem....

To kwestia dbałości o sprzęt no i ciutek umiejętności, jeździliśmy kiedyś z pewnym kierownikiem Viadra i wprawdzie po suchawych przeróżnych werepach ale jechał tak że AT, TA i GS zostawały w tyle.

BLOB 23.11.2010 11:53

Cytat:

Napisał Dzieju (Post 145495)
To kwestia dbałości o sprzęt no i ciutek umiejętności, jeździliśmy kiedyś z pewnym kierownikiem Viadra i wprawdzie po suchawych przeróżnych werepach ale jechał tak że AT, TA i GS zostawały w tyle.

O tym piszę.
Varadero to wymagający sprzęt a Cheniek jechał tam gdzie kierowniki afryk mieli kropelki potu na czole:D

Dzieju 23.11.2010 11:56

Cytat:

Napisał BLOB (Post 145503)
O tym piszę.
Varadero to wymagający sprzęt a Cheniek jechał tam gdzie kierowniki afryk mieli kropelki potu na czole:D

A nie latał w 44ym na mitsubishi 0 z lotniskowców :D

Roberto 23.11.2010 13:45

Cheniek viadrem nawet rzekę wzdłuż pokonał za co ludzie w uznaniu pokłony mu oddawali.

majki 23.11.2010 14:07

Wykańczam e09 Dakar na tyle. Obecnie trochę ponad 7tkm i jeszcze kawałek pociągnie. Niestety w większości latam po czarnym i guma szybciej znika.
Na szutrach robi bardzo fajnie, w błocie też daje radę, choć szybko się zakleja.
Na czarnym suchym jest bezstresowa.
Na mokrym to trochę taniec z łyżwami. Jak dobrze odkręcać do i na 3ce mieli, na malowanym to jak na lodowisku, mokra kostka/kocie łby też, tylnym hamulcem koło blokuje się baaaaardzo łatwo. :Sarcastic:
Generalnie jak wiesz jak się zachowuje to można się trochę pobawić w slajdy na wyjściach z zakrętów, ale z drugiej strony w deszczu jest pewien stres, bo nie wiadomo czy guma utrzyma. Ale ta cena...:cool:

Z przodu mam tkc i jest fajnie, tylko na ostrego offa za gęsty bieżnik. Szybko się ząbkuje i trochu szumi. Za to na asfalcie trzyma b.dobrze.:)

Co do wiadra w offie to na ostatnim podlaskim był jeden taki co całkiem nieźle sobie radził wiadrem, do tego stopnia, że ciężko go było dojść.:eek: :Thumbs_Up:

Jaro-Ino 23.11.2010 15:43

Nawet odebrał za to nagrode od Wasyla, którą to skomentował: "Bo pierdolnąć to trzeba umieć :D" Mitas E09 w błocie zakleja się szybko, ale po mocnym odkręceniu szybko się czyści i motocykl wystrzeliwuje do przodu :)

KajetanXR 12.12.2010 21:22

Hej :)
czytam o tych oponach od 3 dni i nie mam pewności czy zestaw tkc i 09 będzie dla mnie dobry.
jakie mam wymagania?
by poradzić sobie w terenie ale i żeby nie huczały opony przy prędkościach rzędu 120km/h.
lubię dać ostro czadu w terenie ale do tego mam XR400
Afre mam do dalekich podróży.
Może opony typu bridgestone trail wing tw40 będą lepszym rozwiązaniem?

JarekAT 12.12.2010 21:40

bierz cały komplet E09
niektórzy czepiają się, że przód śliski na mokrym, bujdy - oni za mało ostrożni :)
na pewno E09 jest z przodu cichsza niż TKC, dodatkowym plusem jest lepsze trzymanie w terenie
o cenie nie wspominając

KajetanXR 12.12.2010 23:13

przód e09 mam nawet nówkę w garażu
ale ja rozmyślam co będzie najbardziej odpowiednie dla mnie

KajetanXR 12.12.2010 23:16

a nie jest męczące jechać 700km na takich oponach asfaltem spokojnym tempem?

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:23.