Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   CRF 1000 L (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=170)
-   -   Nowa Afryka (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=20480)

QrczaQ 17.03.2016 16:12

Cytat:

Napisał Sławekk (Post 474779)
Ja również uważam, że porównuje się te dwa motocykle do siebie troszeczkę na siłę.

To ja juz niczego nie rozumiem... Co to GS oznacza? chyba Gelände/Straße (German: off-road/road) lub Gelände Sport? Czy to definicja z 1986r.?

Crosstourer chyba zawsze byl SS i Honda nidgy nie lansowala tego modelu jako off?

Poza tym.
Honda; ma ten model w dziale Street
BMW; GS12 ma w dziale Adventure

Moim zdaniem, porownanie GS12 z AT jest jak najbardziej trafne. Wielu ludzi ktorych znam zastanawialo sie nad GS12 a ida do Hondy testowac AT.

QrczaQ 17.03.2016 16:30

2 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał Daroo (Post 474333)
Panowie jeżeli chodzi o porównanie GS1200 do Nowej Africy to tutaj jest brak porównania !!?? Dlaczego porównujecie motocykl wygodny dwu osobowy do motocykla który jest mniejszy i mniej wygodny tylko po to żeby myśleć że jest lepszy niż BMW?? Moim zdaniem nie jest. W typowy teren na pewno CRF będzie bardziej poręczny a w trasie bardziej męczący a przy glebie gwarantuje że w GS będą ryski a w Afrii pojedziecie do serwisu po pare plastików. Za rok juz emocje opadną tak jak i sprzedaż ponieważ to nie jest i nie będzie motocykl legenda i dlatego wszystkie rd03, 04 i 07 za dwa lata znowu będą droższe!!..

Powyzsze to sa fakty zaslyszane.
BMW 2 osobowy, wygodny. AT mniejszy i mniej wygodny? Dlaczego mniejszy? Rozstaw osi AT jest wiekszy, siedzenie tez. Czy wygodny to sie okaze, ale raczej bedzie.

BMW GS12LC jezdzilem bardzo malo ale wiem, ze silnik jest strasznie narowisty w zlym tego slowa znaczeniu. Dla pasazera to musi byc srednie. Moje odczycia byly jak na jakiejs grubej krowie na sterydach.

vs dostojna przejazdzka na Kasztance

Co wiem juz to, ze wibracje w AT sa duuuuuzo mniejsze. Kultura pracy silnika nie do porownania lepsza, skrzynia o niebo lepsza (manual lub DCT), zawieszenie nie do porownania lepsze.

Poza tym, wielokrotnie potwierdzone przez znawcow tematu (tych co piwo z puszki pija ;-) ), ze material komponentow jest z przetapianych puszek po piwie.

WojtekBBI 17.03.2016 18:48

1 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał Daroo (Post 474333)
Panowie jeżeli chodzi o porównanie GS1200 do Nowej Africy to tutaj jest brak porównania !!?? Dlaczego porównujecie motocykl wygodny dwu osobowy do motocykla który jest mniejszy i mniej wygodny tylko po to żeby myśleć że jest lepszy niż BMW?? Moim zdaniem nie jest. W typowy teren na pewno CRF będzie bardziej poręczny a w trasie bardziej męczący a przy glebie gwarantuje że w GS będą ryski a w Afrii pojedziecie do serwisu po pare plastików. Za rok juz emocje opadną tak jak i sprzedaż ponieważ to nie jest i nie będzie motocykl legenda i dlatego wszystkie rd03, 04 i 07 za dwa lata znowu będą droższe!!..

Odnosnie tych rysek w GS. Jest u nas taka impreza ktora sie zwie Rajd Podlaski ,taka popierdawka po krzakach. Swego czasu przyjechal kolega wlasnie GS(duzym) i na moich oczach podczas rajdu mial 2 gleby. Przy pierwszej poszla szyba, przy drugiej poszlo kolanko od pompy paliwa ktora jest na boku zbiornika(prosze mnie poprawic jezeli pisze herezje). Fajny kumpel ale juz nie przyjezdza :( . Na nastepnym rajdzie w Osowcu tez byl kolega na pieknym nowym GSie po paru km tez odpuscil.
Mi osobiscie podoba sie GS jeednak bym sie na nim nie odnalazl:D

QrczaQ 17.03.2016 18:56

2 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał WojtekBBI (Post 474827)
Odnosnie tych rysek w GS. Jest u nas taka impreza ktora sie zwie Rajd Podlaski ,taka popierdawka po krzakach. Swego czasu przyjechal kolega wlasnie GS(duzym) i na moich oczach podczas rajdu mial 2 gleby. Przy pierwszej poszla szyba, przy drugiej poszlo kolanko od pompy paliwa ktora jest na boku zbiornika(prosze mnie poprawic jezeli pisze herezje). Fajny kumpel ale juz nie przyjezdza :( . Na nastepnym rajdzie w Osowcu tez byl kolega na pieknym nowym GSie po paru km tez odpuscil.

Znajdz 3 roznice na obrazkach :spac:

WojtekBBI 17.03.2016 19:02

Cytat:

Napisał QrczaQ (Post 474829)
Znajdz 3 roznice na obrazkach :spac:

:haha2:

QrczaQ 17.03.2016 19:07

1 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał WojtekBBI (Post 474831)
:haha2:

No co? Sam zaczales...:D

Dodaje, ze nie chodzi mi o tlo. Oczywiscie widac na pierwszym obrazku plebs pije pryte, na ponizszym szlachta raczy sie lampka szampana.

No i zlot GS. Chyba same 1200.

WojtekBBI 17.03.2016 19:13

Cytat:

Napisał QrczaQ (Post 474835)
No co? Sam zaczales...:D

Dodaje, ze nie chodzi mi o tlo. Oczywiscie widac na pierwszym obrazku plebs pije pryte, na ponizszym szlachta raczy sie lampka szampana.

Ku...a az wstyd sie przyznac ale polowa drinkow w tych dziwnych kieliszkach lampkach leciala mi na ziemie :haha2:

Smierzu 17.03.2016 19:41

Qurczak ja nie chcę nic mówić ale to nie krowa tylko byk :D

Artek 17.03.2016 20:25

Było mnie dzisiaj w Szczecinie w salonie. Stoi czerwona manualna, po porównaniu do automatu jest wyraźnie poręczniejsza. Czekam na jazdy próbne. Na serwisie stoi jeszcze w kontenerze druga sztuka nierozpakowana.

wolly 17.03.2016 21:15

Cytat:

Napisał WojtekBBI (Post 474827)

czy to ten co poszedł w drzewa ale to była chyba 800 i potem jechał już zachowawczo ale może się mylę

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:17.