![]() |
od dawna uzywam chemi wurth-a ale narzedzi nigdy nie mialem tej marki. dostaleem dobre ceny od przedstawiciela i na probe wzialem to:
https://eshop.wurth.pl/Zestaw-koncow...sku/pl/PL/PLN/ robil ktos narzedziami tej marki? maja swoja produkcje czy to tylko brandowany taiwan? |
Grzechotki ZEBRA - do domowego warsztatu bardzo fajne, bez uwag.
|
Cytat:
|
Cytat:
p.s. dzis dostalem w rece to-to i jest bardzo fajne do pracy przy instalacjach moto i przekrojow tam wystepujacych. zawsze lubilem pracowac takimi ucinaczkami z 'dziubkiem'. sa bardziej precyzyjne i latwiej sie nimi rozcina trytytki - goraco polecam: https://beta-szerszam.hu/shop_seopic...ime=1533647156 p.p.s. zapytalem w IDG Polska o ceny kilku ciekawiacych mnie narzedzi i nie ma bolu dupy. nie jest tanio ale ceny sa rozsadne. przegladne katalog i z pewnoscia cos wybiore. |
Cytat:
|
A jest gdzieś do podejrzenia cennik tej IDG, nie powiem, oferta kusząco wygląda.
Nawet bardzo. Obawiam się tylko .... no właśnie, czy aby nie wyrwie z butów? ;) |
W pracy używam narzędzi facom i mogę polecić. Podczad kupowania zestawów sprzedawca powiedział, że jeśli np grzechotka się zepsuje, to przynieść i daje od razu nową, ale nie przewiduje takiej sytuacji
|
Mam kilka Facomow. Bardzo solidne narzędzia. Cennika IDG nie znalazłem - wysłałem zapytanie do polskiego dystrybutora. Dostałem odpowiedź bardzo szybko.
|
Cytat:
Może podpiąłbym się z jakimiś "drobiazgami" jak będziesz zamawiał. A będziesz zamawiał? Podeślij ten cennik na priv, jeśli mogę prosić. |
Pewne jest jedno: dobre jest drogie a bardzo dobre bardzo drogie. Narzędzia typu Facom, Bahco, Knipex, Wiha, Stahlville były są i będą megadrogie. Bez wątpienia to dobre marki ale nie wzdychałbym za mocno: większość prac da się bez szkody dla obiektu i operatora wykonać narzędziami ze średniej polki.
Dla przykładu podam Budżetowego Honitona: mecze i jakościowo naprawdę dobrze. Ok... nie kręcę 8h dziennie ale do zaawansowanego amatorskiego użytku są az za dobre a cena bardzo przystępna. W pracy mam Bahco i specjalnie nie odstają. Średnia polka to w tej chwili bardzo dobre narzędzia. M |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:57. |