Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   KTM (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=178)
-   -   Wady i zalety Big Twins od KTM-a 1090/1190/1290 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=31533)

rene82 31.05.2021 11:43

Cytat:

Napisał JarekO (Post 735779)
Co za fajny przerywnik na czas akcji serwisowej w moim 790:

Załącznik 107256

Załącznik 107259

Godzina jazdy to za mało aby się coś więcej wypowiedzieć na temat tego sprzętu. Krótko będzie: najlepszy motocykl jakim miałem okazje jeździć.

W moim przypadku to na pewno nie najlepszy motocykl którym jeździłem, jak już to bardzo dobry.
Też tylko godzinkę pojeździłem. W sumie przegoniłem go po autostradzie i eskach. Podobało mi się to pie...olnięcie. Nie podobały mi się wibracje na podnóżkach. Mały przełącznik zmiany kierunków bez wyczuwalnego momentu wyłączenia (podobno to zachęta aby dokupować soft z automatycznym wyłączaniem migaczy). Najgorsza była lekka nerwowość przedniego koła od 180-190 (tryb sport, owiewka fabryczna). Przód nie robił wrażenia "wciągnięcia" przez asfalt. Niby można tył obniżyć przyciskiem... nie sprawdziłem czy to coś pomoże.

JarekO 31.05.2021 13:19

Cytat:

Napisał rene82 (Post 736292)
W moim przypadku to na pewno nie najlepszy motocykl którym jeździłem, jak już to bardzo dobry.
Też tylko godzinkę pojeździłem. W sumie przegoniłem go po autostradzie i eskach. Podobało mi się to pie...olnięcie. Nie podobały mi się wibracje na podnóżkach. Mały przełącznik zmiany kierunków bez wyczuwalnego momentu wyłączenia (podobno to zachęta aby dokupować soft z automatycznym wyłączaniem migaczy). Najgorsza była lekka nerwowość przedniego koła od 180-190 (tryb sport, owiewka fabryczna). Przód nie robił wrażenia "wciągnięcia" przez asfalt. Niby można tył obniżyć przyciskiem... nie sprawdziłem czy to coś pomoże.

Wibracje były na podnóżkach. Prawda. Przełączanie kierunkowskazów akurat bardzo mi się podobało. Ja tak szybko nie jechałem ale za to po krętych drogach się przeleciałem. Dla mnie miód.

Kamil_kokos 01.06.2021 23:18

Witam.
Panowie a ja w dziku od początku sezonu 150 km . Stoi dwa miechy u mechanika.
Szukam wałka ssącego tylnej głowicy.����
Dostępny w De dopiero w połowie czerwca w Polsce nie wiadomo kiedy . Aż mnie trzęsie.

matjas 02.06.2021 00:00

A na 640 I dostepnosc Części to sie narzekalo.... :)

Mhv 02.06.2021 09:17

Cytat:

Napisał Kamil_kokos (Post 736465)
Witam.
Panowie a ja w dziku od początku sezonu 150 km . Stoi dwa miechy u mechanika.
Szukam wałka ssącego tylnej głowicy.����
Dostępny w De dopiero w połowie czerwca w Polsce nie wiadomo kiedy . Aż mnie trzęsie.

Wygląda to słabo..jaki to model konkretnie?

lukasz_vip 02.06.2021 09:22

A co się stało, że wałek do wymiany?

Kamil_kokos 02.06.2021 13:16

Mhv to ktm 1190 adventure R 2014r. Ma 80tysi zakupiony zimą. Przy regulacji zaworów okazało się że krzywka jest wytarta.
Zawadzała się dobrze paznokciem na bokach i wytarła dzwigienkę, tączarną powłokę

Dubel 02.06.2021 19:28

Czyli ktoś tam coś spierdoli wczesniej że się tak stalo?

Kamil_kokos 02.06.2021 20:04

Wygląda to tak. Moto serwisowane do końca w ktm. Już musiało być coś widoczne przy poprzedniej regulacji bo zawory w miarę ok były .Dysza olejowa niby drożna. I nie jest narażone przyczyna znana. Obstawiam wadę fabryczną materiału itp

Dubel 02.06.2021 20:43

Cytat:

Napisał Kamil_kokos (Post 736546)
Wygląda to tak. Moto serwisowane do końca w ktm. Już musiało być coś widoczne przy poprzedniej regulacji bo zawory w miarę ok były .Dysza olejowa niby drożna. I nie jest narażone przyczyna znana. Obstawiam wadę fabryczną materiału itp

Widziałem wałek sacy lekko przytarty po 30 tys km, właściciel do tego dnia zachwalał motul, po tym dniu zmienił olej. Ja używam LM (aktualnie zalany vavoline) walki jak na razie bez skazy.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:31.