![]() |
|
Nie mam dużego rozstrzału pomiędzy wskazaniami komputera a tym co wychodzi z liczenia pod kreską. Jeżdżąc głównie po mieście robię220-230 km na zbiorniku, tankuję między 15 a 16 litrów paliwa.
Nie widzę w tym winy dct. Bardzo precyzyjnie to działa i tryb s2 jeździ toczka w toczkę jak ja zawsze staram się jeździć z manualną skrzynią. Moja RD07A w takiej samej eksploatacji paliła bardziej 8-9 więc zawsze coś :) . Przyzwyczajony jestem, mnie wszystko dużo pali. |
Ciekawe kiedy i czy będą akcesoryjne zbiorniki, bo zasięg nie powala?
Pewnie apetyt na takie np 80 oktanów będzie miała jeszcze większy, także dwie bańki po 5 l będą niezbędne :) |
Obstawiam, że w trasie przy w miarę turystyczno-spokojnej jeździe będzie paliła bardzo rozsdądnie. Pojadę gdzieś dalej to będę wiedział.
W mieście stacje benzynowe na każdym rogu więc nie problem, a rekompensuje frajdą z jazdy, a jeździć to ona potrafi :) . |
Cytat:
|
Już to kiedyś pisałem. Przeczuwam pojawienie się w niedługim czasie wersji Rally ADV z wysokim błotnikiem i większą bańką na paliwo... :)
|
Nie no jaha, przecież co chwila się gdzieś jeździ gdzie nie ma stacji przez 300km :D
|
Nie no, w zasasdzie to 95% czasu stacje są max co 100km, więc raczej powinni zmniejszyć bak - moto będzie lżejsze :dizzy:
|
Na lekkim to każdy umi ;)
|
Cytat:
|
...a dodatkowo jak się pojawia teren, to zużycie rośnie....
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:18. |
|