Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   CRF 1000 L (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=170)
-   -   Nowa Afryka (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=20480)

Wegrzyn 02.04.2016 11:16

Nie, masz kapcia w przyczepce, rozstawiasz trójkąt, a autem jedziesz po koło zapasowe. Po drodze psuje się auto i rozstawiasz drugi trójkąt ;)

graphia 02.04.2016 11:18

Jeśli Africa nowa z salonu tzn przeszłą wszelkie potrzebne badania homologacyjne w naszym kraju i jeśli są na to papiery Policja może powiedzieć grzecznie dziękuję i odjechać.

Lepi 02.04.2016 11:24

Cytat:

Napisał Wegrzyn (Post 477256)
Nie, masz kapcia w przyczepce, rozstawiasz trójkąt, a autem jedziesz po koło zapasowe. Po drodze psuje się auto i rozstawiasz drugi trójkąt ;)

Ty masz łeb! Polać!

PS masz koło zapasowe do przyczepki?

Wegrzyn 02.04.2016 11:26

Nie mam :p Ale mnie jakieś fatum prześladuje. PS też nie wiedziałem o drugim trójkącie ;)

QrczaQ 02.04.2016 11:35

Cytat:

Napisał Dzieju (Post 477232)
Holologacja producenta nijak się ma do przepisów danego kraju.
W Ameryce jeżdżą bez zółtych kierunkowskazów i mają na to homologację ale w Europie tym papierkiem można w piecu napalić. Maja być żółte i tyle.
Nie rozumiem takiego podejścia i kwestionowania prawa .
Ci co sobie kleją szyby na ciemno też wyskakują z homologacją a przepis mówi jaka ma być przejrzystość szyby i koniec dyskusji albo zdziera na drodze albo traci dowód rej.
Skoro nie zabrał ci dowodu to trafiłeś na uczynnego który nie zrobił ci problemu.

Hindus , mam wrażenie że niektórzy za wcześnie z tego drzewa zeszli ze swoimi poglądami.

Nie rozumiem. Jak można dopuścić pojazd do ruchu i go sprzedawać skoro nie jest w zgodzie z prawem?
To nie na tym polega homologacja?

Tak się tylko pytam nie kwestionuje że masz rację.

calgon 02.04.2016 12:04

Cytat:

Napisał bicio (Post 476925)
Nie no jaha, przecież co chwila się gdzieś jeździ gdzie nie ma stacji przez 300km :D

Heheh dobre! Mam takie same zdanie!

borys609 02.04.2016 18:50

No baaa... Całkiem niedawno było głośno o gościach, którzy urządzili dość daleki trip na trialach, a tam wiadomo jakie są zbiorniki..
Idąc tym tropem, nowa Afryka nie powinna mieć wcale zbiornika paliwa. Zaoszczędzimy na wadze, będziemy bardziej "trendy" i nikt się czepiać nie będzie :).
A benzynę to sobie w plecaku będziemy transportować :).

Ziarko 02.04.2016 20:24

Homologacja, certyfikat, zgoda księdza... to wszystko można mieć - tylko trzeba wiedzieć na co ta zgoda była wydana, certyfikat, homologacja i jakie są wymagania- czyli od kogo wydana i czego dotyczy.

Grzechu2012 02.04.2016 20:33

podejdzmy do tematu tak:

Zachodzę do salonu, podoba mi się nowa AT, wpłacam kasę i wyjezdzam,
i tak na prawdę mam w nosie homologacje i inne pierdoły, kupuję w pełni sprawny pojazd w Polskim salonie do poruszania się po Polskich wspaniałych drogach dla czego mam być za to karany ?!

krakus 02.04.2016 20:44

O to pytaj się hondy. Może sprzedali produkt który jednak nie spełnia wymagań? A może są w stanie jakoś to wytłumaczyć?

klik klik klik tapatalk

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:33.