![]() |
Na 125ccm (dt) latałem na komplecie C10/C11. Zdecydowanie lepiej trzyma niż e09. Wadą jest dużo szybsze zjadanie opony (ale sezon na kostkach oblata nawet jak się sporo po asfalcie jeździ). Ale jeśli bez błota i trwałość ma znaczenie to wybieram e09 :)
|
Kolega sam napisał, że 40% asfalt i nie pcha się w błoto i głęboki piach, a przy dużo mniejszej masie motocykla E07 powinna dawać rade. Bardziej gęsty bieżnik lepiej się sprawdzi na asfalcie i nie jest chyba tak śliska jak E09. Na przód też można E07 wsadzić. Bieżnik taki jak Heidenau K60. Jakoś to sobie radzi, choć przy Afrze ząbkuje po jakimś zużyciu.
|
Dzięki za pomoc i Wasze odpowiedzi:bow:
No właśnie ta kostka E-09 mnie kusi, ale chyba w tym przypadku lepszym rozwiązaniem będzie jednak E-07. Tylko, że E-09 to miałbym cały komplecik na przód i tył. a jeśli chodzi o E-07 na przód to w rozmiarze 4.10 (100/90-18) niestety nie ma :( |
Bierz E09 będziesz zadowolony na szutrach
|
Zależy jeszcze o jakich szutrach mówimy, bo ja spotkałem wiele takich, które były tak ubite, że nawet E09 nie chciał na tym śladu zostawić. Czy w takiej sytuacji E07 nie zapewni lepszej przyczepności?
|
E-07 jest równie głośna na asfalcie jak 09, która daje zdecydowanie większą frajde w terenie. E-07 jest jak afryka- do wszystkiego i do niczego:)
|
załóżcie TKC do przodu i zapomnisz ze mitas jest głośny
|
TKC również jest głośny,(żadna kostka nie jest cicha, TKC nie jest gumą szosową!!!) poza tym bardzo szybko schodzi i ząbkuje na potęgę( o czym byla wielokrotnie mowa). Nigdy więcej nie założy TKC, zjeździłem 3 i wystarczy :)
|
2 Załącznik(ów)
Po wnikliwej analizie wypowiedzi bardziej doświadczonych motocyklistów stwierdziłem, że do mojej rekreacyjnej weekendowej jazdy, małych przebiegów, adekwatnie do niewielkiej mocy i wagi motoru (28 KM 135 kg) na tył bardziej odpowiednia, uniwersalna będzie jednak Mitas E-07. 50% teren, 50 % asfalt.
Kryterium głośności nie ma dla mnie znaczenia natomiast trwałość brałem również pod uwagę. :haha2:Tak jak to powyżej trafnie spuentował Majo „E-07opona do wszystkiego i do niczego” :bow: TYŁ stawiam na Mitasa E-07:Thumbs_Up: Załącznik 18635 Na przód z racji tego, że niestety Mitasa E-07 w rozmiarze 4.10 nie ma:( a kostka E-09 jest trochę rzadka, lepszym rozwiązanie, będzie bardziej uniwersalna opona koreańskiej firmy Shinko E704, 40% teren, 60 % asfalt. :Thumbs_Down: Oponka z niżjesz półki ale może jakos da się na tym jeździć, zobaczymy. :hehehe: |
Będzie problem. Na tyle 50/50 a na przodzie 40/60. Tył musi jeździć więcej w teren.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:32. |