![]() |
Cytat:
|
|
Wczoraj granicą H-CRO w Letenye bez problemu. Bardzo mały ruch jednak widać pojedynczych turystów wjeżdżajacych do Chorwacji. Jestem okolicach Makarskiej i tutaj sporo turystów głównie z Polski i Czech. Maseczki w restauracji itp. Poza tym luz.
|
|
Fajna stronka ale....
1.wczoraj analizowałem kwestie wegier(tranzyt) i doszedłem do wniosku jak na tej stronce. DZiś 2. Na https://www.gov.pl/web/dyplomacja/wegry wg naszego ministerstwa tranzyt ok, pobyt nie |
Musisz mieć test nie starszy niż 5 dni czy nawet dwa.
Szkoda dupe sobie zawracać - odpuściłem i temat ogarniam zdalnie. Tranzyt ok. |
Generalnie na granicy Węgiersko - Chorwackiej pogranicznicy zachowują się co najmniej dziwnie tzn. biorą dokumenty w łapy od każdego przejeżdżającego bez jakiegokolwiek zabezpieczenia ( brak rękawiczek i masek), co w razie kontaktu z covidem przez pogranicznika macającego wszystkie paszporty może być zajebistym źródłem zakażeń. Sam nie wiem co o tym myśleć ... jest to po prostu bez sensu przy tych wszystkich obostrzeniach. :dizzy::dizzy:
|
czego się chłopie spodziewasz - to wszystko jest kompletnie bez sensu...
dzieci mają chodzić po szkole w maskach na lekcjach bez masek. to ma sens? zapewne... |
Coś tu mocno śmierdzi..
|
Granica Niemcy-Dania przejazd bez problemu.
Na granicy należy tylko okazać dokument tożsamości i jazda dalej. Dodatkowo na granicy w obydwu kierunkach stoją busy nazwane Corona-Mobil, gdzie każdy zainteresowany może zrobić sobie za darmo test :D PS. W Danii nie trzeba nigdzie chodzić w maseczce. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:39. |