Cytat:
Napisał ARG
(Post 479274)
A jakieś porównanie do F800GS, przy czym z uwzględnieniem iż kierownik nie będzie zbyt wysoki ;)
|
Nie wiem, co znaczy "niezbyt wysoki", ale ja przymierzając się do zakupu tej klasy motocykla jeździłem V-Stromem, 1200 GS i właśnie F800 GS. Osiemsetką najdłużej i w terenie. I mniejsze BMW najbardziej przypadło mi do gustu i gdyby Honda nie pokazała nowej Afryki to najprawdopodobniej kupiłbym właśni BMW F800 GS. Co więcej Afryką jeździ mi się tak samo dobrze jak mniejszą beemką i nawet byłem przekonany, że jest jej gabarytów, dopóki nie zobaczyłem grafiki, na której jest porównana z BMW 1200 GS i wyszło, że gabarytowo jest porównywalna właśnie z większą "bawarką". BMW 1200 jest dla mnie zbyt "krowiaste". Gdybym wiedział, że często będę jeździł z pasażerem, to ok, ale na solowe jeżdżenie jest za duży moim zdaniem. F800 GS spasował mi idealnie, niestety jak każde BMW jest brzydki jak noc i nie ukrywam, że Afrykę kupiłem na wygląd :D Podsumowując: obiektywnie CRF 1000L jest większym motocyklem niż F800 GS, ale w moim odczuciu pozycja za kierownicą i ogólny "feeling" są bardzo zbliżone.
|