![]() |
E09Dakar - zmieniny na (E09Dakar) po przebiegu 8500 km (z czego 7000 z pazazerem, z czego 3500 z bagazami)
TKC80 uzytkowany w ten sam sposób przezyje drugie tyle |
Cytat:
Pozdro |
A widziałeś jak Hans jeździ zapakowany?? Tirowcy mają czasami mniejszą ładowność ;)
Mi E09 starczają spokojnie na 12 tyś km. Obładowany z pasażerem + jeszcze 5 tyś asfaltu który wciąga gumę w oka mgnieniu. |
Chyba zrobię ankietę i sobie podliczę potem głosy.
Będzie najprościej.:haha2: Przypominam, że to zestaw nie do Afryki a do mniejszego motorka Yamahy TDR 125 (28KM, 135 kg) Jazda 60 % teren, 40 % asfalt. Który zestaw Waszym zdaniem będzie bardziej odpowiedni?:bow: Nr 1. Tył Mitas E-07 50% Off, Przód Shinko E-704 40 % Off Nr 2. Tył Mitas E-09 80% Off, Przód Mitas E-09 80% Off :confused: |
Osobiście założyłbym przód e07(siódemka i dziewiątka z przodu radzi sobie podobnie), a tył e09, cenowo całkiem przyzwoicie to wygląda. Komplet do Afry wyrwałem za 280zł. Mam obecnie założony zestaw Shinko typowo szosowy 705 i w terenie jest nieciekawie.
|
Cytat:
No tak tylko E-07 niestety nie ma w rozmiarze 4.10 :( a taki mi potrzebny do TDR’ki 280 zł za komplet Mitasa? ale obecnie? czy tak ze 2 lata temu brałeś co? Czytałem któryś Twój wcześniejszy post, że w Handlopexie u nas w Białym brałeś ale teraz tam (130/80-17) E-07 za 238zł, a E-09 za 221zł, więc tak jak na allegro. A co do Shinko E705 to raczej mi nie pasuje, mam obecnie Mitasa E-08 i asfalt/ ubita żwirówka jest spoko, ale mały piasek i już jest nieciekawie, więc pewnie podobnie na tych Shinko E705 Pozdrawiam |
Cytat:
Jeśli nie ma 07 na przód, to bierz 09. Jeśli miałbym wybierać między tymi dwiema markami, wybrałbym Mitasa. |
Cytat:
to może nie ma co patrzeć na ten cennik a warto tam się przejechać i trochę potargować :mur: Tak więc jednak chyba Shinko jednogłośnie odpadnie w tym zestawieniu. Dzięki |
Jak będą mieli coś na magazynie to daj znać, na pewno wyrwiemy taniej niż normalnie. Współpracuję obecnie z firmą, która ma u nich duże rabaty i mogę zamówić przez nich bez marży.
|
Cytat:
Przekażę też TKC, ze ma się skonczyc, byle szybko, najlepiej już. :) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:13. |