Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Yamaha (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=255)
-   -   Tribute to Yamaha XT 600 Z Tenere (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=32760)

Mallory 03.10.2023 10:27

2 Załącznik(ów)
Ostatnio szwędam się trochę moją 3aj red bull w samotności
. Pełnia była niedawno piękna.

Zeus 03.10.2023 21:04

Wygląda na niezłe światła - to oryginały?

CzarnyEZG 04.10.2023 09:36

Mallory - to jest chyba ten trudny do uchwycenia sposób wykorzystywania motocykla enduro, który tworzył definicję określenia "Czarnuch"

Fajnie, że go pielęgnujesz (tak samo jak motocykle) bo w pogoni za światem, chyba nam się trochę z rąk wyślizguje.

Mallory 04.10.2023 09:42

Cytat:

Napisał Zeus (Post 831553)
Wygląda na niezłe światła - to oryginały?

Tak, absolutne oryginały i żarówek nigdy nie wymieniałem, ciekawe ile mają lat.

Cytat:

Napisał CzarnyEZG (Post 831601)
Mallory - to jest chyba ten trudny do uchwycenia sposób wykorzystywania motocykla enduro, który tworzył definicję określenia "Czarnuch"

Fajnie, że go pielęgnujesz (tak samo jak motocykle) bo w pogoni za światem, chyba nam się trochę z rąk wyślizguje.

Dzięki Czarny:)))

Bohun 04.10.2023 10:13

Cytat:

Napisał Mallory (Post 831603)
Tak, absolutne oryginały i żarówek nigdy nie wymieniałem, ciekawe ile mają lat.

Co do świateł to wspominam jakoś tak, że:

Biała 3AJ z 88 lampy wypukłe jak w fiat 125p. Światła mijania na jednej lampie po włączeniu świateł drogowych, mijania gasły i włączała się druga lampa jako drogowe.

Niebieska 3AJ z 89 lampy płaskie jak w XTZ750. Światła mijania na jednej lampie po włączeniu świateł drogowych włączała się druga lampa jako drogowe i świeciły obydwie na raz.

Czy było coś modzone tego nie wiem, ale pamiętam że taka była różnica w moich obydwu motkach. Analogicznie niebieska miała lepsze świecenie.

Mallory czy u Ciebie świecą obydwie na raz?

Mallory 04.10.2023 10:43

Cytat:

Napisał Bohun (Post 831606)
Co do świateł to wspominam jakoś tak, że:

Biała 3AJ z 88 lampy wypukłe jak w fiat 125p. Światła mijania na jednej lampie po włączeniu świateł drogowych, mijania gasły i włączała się druga lampa jako drogowe.

Niebieska 3AJ z 89 lampy płaskie jak w XTZ750. Światła mijania na jednej lampie po włączeniu świateł drogowych włączała się druga lampa jako drogowe i świeciły obydwie na raz.

Czy było coś modzone tego nie wiem, ale pamiętam że taka była różnica w moich obydwu motkach. Analogicznie niebieska miała lepsze świecenie.

Mallory czy u Ciebie świecą obydwie na raz?

No Bohun ciekawe informacje. Mam z 88 i 89 - zobaczę na daniach jak to jest dokładnie. Dzięki za to info.

Boldun 04.10.2023 12:35

1 Załącznik(ów)
Bohun;

No to u mnie był mix tych opcji :)
Niebieska 3AJ`88
Światła wypukłe, mijania+pozycja jedna lampa. Po włączeniu drogowych włączała się druga i obie świeciły na raz

ps. płaczę do tej pory za nią :(
ps2. Na pewno nie świeciły tak mocno jak ten Red Bull ;)

Zeus 08.10.2023 19:58

2 Załącznik(ów)
Rama już na kołach. Można jeździć.

CzarnyEZG 08.10.2023 20:25

Ino odgłosy paszczo trzeba wydawać.

Dawaj silnik :)

matjas 08.10.2023 20:55

To jest tempo! :)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:10.