![]() |
1 Załącznik(ów)
Nie sądzę że problemem jest kwestia kasy , każdy nowy endurak kosztuje grubo ponad trzy dychy i nikt się tym nie przejmuje tylko zapierdala . Prawda jest inna , ludzie po prostu nie chcą jeździć po krzaczoarch . Osobiście się z tego cieszę bo mniej ich w lasach . Jak nie masz z kim jeździć to daj znak bliżej wiosny jak będziesz miał ochotę sie porządnie ściorać , zabiorę Cię do Romanii . Jest tylko jeden problem , nikt z nami nie chce jeździć bo podobno mamy zjebane łby , tak słyszałem :haha2:.
Jest taki jeden typ z Bieszczad co jeździ dużym katem , zapewnię Cię że jak go poznasz to zmienisz zdanie o ludziach jeżdżących na LC8 . Fakt duży % z nich to miękkie faje , ale nie wszyscy . Fajnie jeździ się klocem po płaskim i po poligonach , ale w górach już tak hop siup nie ma . Zdrowia . |
potwierdzam, w górach lc8 może zebrać baty od każdego innego starego klocka..
dlatego kto w górach pomyka ten niech odpuści ten motocykl. Afra, trampek sprawdzi się lepiej, być.może nawet GS :) oczywiście jeżeli już mówimy ogólnie o pomykaniu klockiem w górach ;) |
Cytat:
|
chyba ktoś go przekupił:confused:
|
Juz napisalem Exowi ze ktos mu shakowal konto i glupoty wypisuje. Adnimistracja obiecala zablokowac konto do czasu wyjasnienia sprawy :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Fajnie się czyta ten wątek :haha2:
ps. LC8 jest do dupy - potwierdzam - bo do dupy jest kierownik - i tak samo jest z każdym innym motocyklem :D |
Adagiio dziękuję bardzo za zaproszenie - ja zapraszam na integrację Sanocką na wiosnę - w tym roku mam w planie wyjazd na Ukrainę na połoniny i wyjazd z mocną ekipą właśnie do Romanii - z Tobą pojadę na pewno ale jak kupię coś lekkiego - może już w przyszłym roku bo teraz to są inne ważniejsze wydatki.
|
[QUOTE=Ropuch;410497]Właśnie tego zapomniałem dopisać - święta racja :)
Czasami zastanawiam się tylko na ciul komu taki koń, ani to wygodne ani pakowne tym bardziej na 2 osoby; FAKT kozacko wygląda i wszyscy chcą go właśnie posiadać :) Chęć posiadania czasami nie idzie w parze z zadowoleniem z użytkowania, męczymy się bo nie wypada powiedzieć, Nie wypowiadam się często ale pierdolisz żabo strasznie ! |
[QUOTE=Ropuch;410659]To filmik DEMO ale uwierz mi, że nie znajdziesz ani jednej osoby na tym forum, która tak ogarnie sprzęta - dokładnie tego sprzęta !!!
Większość których znam, ma 990Adv i nowsze do wycieczek zagranicznych onroad we dwójkę, a próby zjechania na szuter zawsze kończyły się dla mnie zjebką - bo się ubrudzi albo przewróci. Myślę sobie, że jeśli ktoś z nas już sobie taki sprzęt zanabędzie, to mu po prostu szkoda wjeżdżać w jakiś gnój - ze mną byłoby tak samo !!! Nie wyobrażam sobie kupienia sprzętu za ciężko zarobioną monetę i wjeżdżania nim w gówno bez specjalnej potrzeby Trochę wybraźni. Tu też mijasz się z prawdą. |
Chyba zima jest i nikt się nie wietrzy....
W temacie tego filmiku - natrafiłem na inny filmik - składanka jak ten kręcili - gość zamiata, ale też wiele razy leżał (motor też) a można i powiedzieć, że ładnie wyjebał orła !!! Wielu gości ładnie wymiata, niewielu "nie ma upodobania do stosunkowania ptaków" :D Wielu z tego forum też ładnie zapierdala, ale rzecz w tym, że nie wielu stać na rozpierdolenie motora za grubą kasę i wtedy latają tanimi lub jeżdżą jak pity. Tak jak ja :D Do KTM dorastałem jakiś czas - nie żałuję, ale trzeba mieć respekt do mocy - bo w KTM jest jej co najmniej wystarczająco. Ej, mi nawet żal było afrykę wypierdolić :D A do takiej jazdy jak na filmiku, to trzeba naprawdę długo jeździć i mieć kasę na sprzęt i na naprawy uszkodzeń - rozumiem Ropucha. |
Dzięki za "obronę" jak i słowa krytyki do moich wypowiedzi; proszę je wszystkie brać w przymrużeniem oka; Blaza - Ciebie akurat nie miałem na myśli bośmy się jakoś od kliku lat rozjechali, jednak nadal Cię lubię :)
To co piszę to moje własne odczucia względem samego siebie, pewna część odbiera to podobnie..... ale nie można zabronić bogatemu żyć skromnie i odwrotnie :) Ja się KTM boję najnormalniej w świecie, bo mam wrażenie, że mógłbym pozwolić sobie na więcej niż potrafię.... to samo dotyczy grzebobłotów - to proszenie się o gips :) Dlatego krowy pomagają mi w hamowaniu moich zapędów i uświadamiają, że życie mamy jedno więc lepiej rozłożyć je na raty by więcej zobaczyć w jednym kawałku :) Jeśli kogoś uraziłem, a ten pokaże mi że potrafi tak śmigać jak koleś na filmie to loda mu co prawda nie zrobię ale dobrą flaszkę ma u mnie gwarantowaną :) |
Trochę tolerancji dla Ropucha, on teraz Gieesiarz pełną gębą więc bardziej interesuje go najnowszy katalog touratecha niż jakiś tam offroad dla biedaków ;)
|
Czosnek - masz wryj :)
|
ŚP. Fabrizio Meoni prototypem LC8 wygrał Dakar . Miałem to szczęście że poznałem go osobiście i wiele razy opowiadał jaki to ogromny wysiłek jechać w rajdzie pustynnym motocyklem ważącym z paliwem grubo ponad 200 kg . W tamtych czasach nie potrafiłem tego zrozumieć choć pracowałem w zespole gdzie ścigano się na crossówkach , ale na co dzień jeździłem fajerblejdem . Zrozumiałem to kiedy po raz pierwszy pojechałem na Saharę Aricą i żeby pokonać pustynny odcinek rajdu długości 100 km potrzebowałem ponad 6 godzin a każde podniesienie AT po wywrotce było samemu nie możliwe . Dlatego uważam że nikt dziś nie jest w stanie zapierdalać LC8 tak jak robił to F.M . Widziałem też jak Francesco Catanese przygotowywał się do rajdu Faraonów żeby dojechać do mety Aricą a ukończył go chyba na 14 pozycji , co uważam ża mega wyczyn . Dlatego wszystkie reklamówki oglądam z przymrożeniem oka i z uśmiechem czytam o tych co ogarniają LC8 .
Na koniec dodam że tą samą trasę dziś przejeżdżam w niespełna dwie i pół godziny moją legendą , co nie zmienia faktu że nadal jestem miękka faja :haha2:. Zdrowia . |
Wnioskować można jedno.
Ci co się przechwalają o tym jak to ogarniają LC8 i inne podobne słonie, robią to doskonale i sami w to wierzą. Cała reszta po prostu tłucze turystyczne kilometry na Africach, GS-ach, Trampkach i Tenerach.. Amen! |
Pany.. a kto się przechwala? :D dawać go na weryfikację :D
a tak serio to chyba źle odbieracie to co piszemy.. nikt się.nie przechwala, ja jedynie broniłem tematu jazdy na lc8, moim zdaniem o wiele większy procent kieroników lata tym w terenie niż jakichkolwiek innych klocków. i tyle... znam kilku ogarniaczy, ale oni ogarniają równie dobrze wszytko jak i to. Kilku z nich z resztą zdradziło klocka na rzecz liścia.. nad czym ubolewam straszliwie ;) bo jak tu teraz wskazywać że się da jak sam nie umiem :) Ja osobiście uwielbiam wypady asfaltowo szybkie, plus terenowo ciekawe. i tutaj każdy klocek nada się.równie dobrze :) PS. w okolicy maj-czerwiec będę robił OVERSIZA. czyli objazd offem polski dużą ekipą ktokolwiek chce się.podpiąć na całą trasę czy też. na jej część to zapraszam :) będzie okazja wspólnie powalczyć z kilogramami :) Klocki preferowane ! :D |
Tomku, fajnie prawisz! Jeśli tylko dam radę załapać się na ten wypad, nie omieszkam skorzystać!
Wysłane z ajfona.. |
1 Załącznik(ów)
|
sądząc po ilości złomu, to pewnie jakiś plastikowy :D
|
Ex na tukanie cie widzę 8-9-10 maj!
|
pewnie sie zapatrzyl na zeszloroczny ;)
http://ww3.hdnux.com/photos/25/60/71.../3/960x540.jpg http://resources0.news.com.au/images...e697eaa265.jpg |
Cytat:
|
jak najbardziej
|
Cytat:
|
|
the Ogr
|
To polska recepta na nie manie lc8 :p
|
Gość w garażu ma hondę, a to po prostu taki żarcik oddający stosunek do marki :D
|
Pamiętam jak zrobiłem pierwszy upgrade ogara i zamontowałem zamiast lampy halogen z kratką od auta. Świeciła jowo ale 1 1/2 punktu do lansu. Taki baja dizajn sprzed ćwierć wieku ;)
|
Dobra,dobra...haha.Ktos sobie wzial ten projekt do serca bo i szprychami sie zajal jak nalezy :p
|
Na szczególną uwagę zasługuje uderzający swą genialną prostotą układ wydechowy!
To właśnie tak w latach 90-tych zaczynał niejaki Igor Akrapović… ;) |
Kolanko ma ukryta funkcje crashpada
|
|
http://locul.smugmug.com/Motorcycles...%281%29-X2.jpg
http://locul.smugmug.com/Motorcycles..._112159-X2.jpg Niby fajnie ten tlumik wygląda ale ten dolot przy pierwszej glebie się rozpiździ... i po co komu tyle paliwa? czyżby duże katy aż tak lubiły wychlać;) |
|
|
Cytat:
Tutaj temat do przesledzenia dla ciekawych ;) http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=584482 Nie za bardzo moge zrozumiec po co to komu jakby w 990 malo mocy bylo :D ale przyejmnie sie oglada i czyta :) Faktycznie kolektor srednio poprowadzony ;P |
Bo to jest motor do jazdy nie do przewracania :D taki szybki, że nie zdążysz się wywrócić.
|
Zajebisty:rules:
|
"http://therideadvice.com/work-begins...eight-v-twins/
Ja tam na zdjęciach widze singla... " Główna częśc wydechu z Supermoto, chłodnica z supermoto.. Nie widac czy rama z mocowaniem wahacza jak w Supermotoczy jak w enduro. PAPUGUJĄ PO MNIE!!!! |
A widział ktoś ktm 1050 adventure
https://www.youtube.com/watch?v=NMIIpXYr5CY |
walcza o rynek u helmuta ale o wurscie I musztardzie zapomnieli...
|
Ja widzialem i siedzialem na nim.Hujnia,potwierdzona zreszta przez zaprzyjazniony KTM servis.Skoro jest 1190 to nikt nie widzi sensu ze to moto powstalo.
|
SE w wersji FULL CROSS ;)
|
|
adventure :)
|
hehe no i wkońcu jest dopwód na to ze ktmy sie przegrzewają :D
|
znam człowieka, któremu spalił się moto w garażu, było lato upał ok 30stC, zdejmował zbiornik paliwa w ZXR750, tochę paliwa z wężyka polało się na gorący silnik, niby bez iskry nie powinno się zapalić bo powinno wyparować ale się zapaliło, zużył 3 gaśnice samochodowe i nie było co ratować a gaśnice 2-5kg mówił, że można sobie d..e wsadzić, przykra sprawa i lepiej uważać i nie bagatelizować nawet niewielkich nieszczelności i jak się da to zawsze zakręcać paliwo jak moto stoi w zamkniętej przestrzeni.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:33. |