![]() |
Cytat:
|
"czy można te kapcie dotknąć gdzieś w Wawie lub okolicach"
pytanie dotyczyło formy atv/adventure, były w sękocinie i u olka na jutrzenki a opinie faktycznie były już wielokrotnie nawet wcześniej w tym wątku |
ja mam diadory mud nie formy :) ale są identyczne, przeciekają jak każde a po 3 sezonach na razie się trzymają :)
http://www.youtube.com/watch?v=x91wDbc8CbA |
Panowie z butami to jak ze spalaniem paliwa ja mam popsuty każdy motor i samochód zawsze pali więcej niż innych ale do rzeczy jak buty się sprawują po całodniowym jeżdżeniu tak np 8-10 godzin tak przez tydzień lub dwa zakładam ze skarpety zmieniamy codziennie używamy też specifików sholl-a (tylko nie mówcie ze wam noga się nie poci w ciepłe dni albo ze SYMPATEX jest ok- bo to lipa ) co do nieprzemakalności to też każdy ma swoją miare ale czy ktoś impregnuje (konserwuje ) nie mówimy o paście i wosku jak tak to jakim specyfikiem i co ile ( czy używacie ochraniacze np folia-ja FELINI lub specjalne osłony jak w GS )jak tak to proszę o poradę jakie?? mowa o turystyce a nie topieniu w bagnie po cyce łatwość zakładania i ściągania wytrzymałość mechaniczna np zmiana biegów itp ?
|
Cytat:
Puntek dzięki , w końcu trochę faktów |
kupiłem : SIDI Adventure Gore, przejechane około 2000 km
1. 100% nieprzemakalne /ostatni czwartek i piatek 750 km w deszczu/ 2. za ciepłe na temperaturę powyżej 25 st.C. 3. chodzi się ok choć skrzypią 4. trochę "upierdliwe" zamykanie klamerek ale jak się nie spieszę to idzie przeżyć |
Cytat:
Bo jestem bardzo ciekawy Twojej opinii. |
generalnie uważam że membrany to lipa bo nie znalazłem jeszcze takiej która by spełniała swoje zadanie - a to powoduje jeszcze gorsze samopoczucie - stąd szukałem butów w technologii "starodawnej" czyli skóra - na to pasty i jakieś uszczelniacze...
ale może ja za bardzo się pocę ? "( |
Cytat:
Puntek co do membran to nie tak do końca używam Kupczaków ale fakt jak jest gorąco to nie ma zmiłuj się pot ma swoje prawo bez elementów pomocniczych nie podchodź:( najlepiej mieć dwie pary jedna odpoczywa druga pracuje jak skarpeta |
Dziwne bo ja mam w butach i wypinany z kurtki, w obu przypadkach złego słowa powiedzieć nie mogę.
Może średnio się nadaje do buciorów górskich, gdzie noga wiecznie pracuje ale na moto głównie nie siedzi. Kolega też ma sympatexa w butach tyle że 3 razy tańszych oraz w pasie nerkowym i mówi że buciory mu ciekną a nery też ma wiecznie mokre, choć ja to w każdym pasie tak mam. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:26. |