Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   CRF 1000 L (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=170)
-   -   Zajebistość CRF (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=32851)

Mirek Swirek 08.12.2021 23:37

Cytat:

Napisał Zeus (Post 759771)
No dobra. Przekonaliście mnie. Kupiłem CRF 1000. Zobaczymy czy po jakimś czasie przekonam się do tego moto. Do tej pory najlepiej jeździło mi się na Tigerze 800 ale dam jej szansę. Jak mi nie podejdzie to najwyżej zamienię na coś innego A narazie idę opijać. Wracałem nią w nocy przy -7C więc.fajnie było

Hee, na bank Ci nie podejdzie. Po Wiadrze, Tiger. Po Tigerze Trampek 650? Kupiłeś Afre, bo koledzy z forum przekonali Ciebie? :) Komedia :)

To ja już zapytam grzecznie, co po Crf 1000?

Zdrówka

Zeus 09.12.2021 10:30

Mirek nie bój żaby, zakup nie był spowodowany wpisami na forum tylko chęcią osobistego i organoleptycznego potwierdzenia rzekomej zajebistości tego motocykla i tym że dobry kolega akurat sprzedawał. Jest afra, jest transalp - pojeździ się podoświadcza i jeden z nich zostanie. Gdybym przy zakupie kierował się wpisami na forum to wiesz ostatnio czytałem że czołgi są zajebiste a jednak jeszcze nie mam he he. Wersja manual.

muszel72 09.12.2021 14:54

To jest ostatni motocykl nieprzeładowany elektroniką. No może jeszcze mój ATAS, który ma jak na razie dożywocie u mnie:)

mdxmd 09.12.2021 21:16

Cytat:

Napisał muszel72 (Post 759871)
To jest ostatni motocykl nieprzeładowany elektroniką. No może jeszcze mój ATAS, który ma jak na razie dożywocie u mnie:)

a co z tą elektroniką jest nie tak, że taka niedobra? może to, że wyciągamy telefon łączymy go z motocyklem i w banalny sposób czytamy co go boli, gdzie jest zwarcie a gdzie rozwarcie :) gdy właściciel starej "dobrej" elektroniki wyciąga z kufra multimetr, żarówkę, rozkłada schemat i szuka szuka po czym dowiaduje się, że aby sprawdzić to i tamto musi rozebrać 1/3 motocykla .... dziękuję za taką dobrą starą prostą elektronikę. Bezpieczniki nie palą się bo mają taki kaprys i wymiana na nowy niczego nie załatwia gdy moto z "nową elektroniką" rozłącza obwód zwarcia sygnalizując to w błędach a po usunięciu problemu obwód sam powraca do właściwej pracy i nie trzeba "1kg" bezpieczników.

Zeus 09.12.2021 21:34

A oto AT:
https://images89.fotosik.pl/558/abe8c2c9d4e07d8b.jpg

muszel72 09.12.2021 22:42

Mdxmd, nic złego oprócz tego, że im jej więcej tym więcej jej może się zjebać;) Wiem co mówię bo pracuję w firmie gdzie robi się między innymi komputery dla znanych marek samochodowych;) Poza tym wszystko Ok;)

mdxmd 10.12.2021 00:01

Cytat:

Napisał muszel72 (Post 759945)
Mdxmd, nic złego oprócz tego, że im jej więcej tym więcej jej może się zjebać;) Wiem co mówię bo pracuję w firmie gdzie robi się między innymi komputery dla znanych marek samochodowych;) Poza tym wszystko Ok;)

Do iskrownika już raczej nie wrócimy, firma A robi chipset firma B język programowania niskiego poziomu firma C ubiera to w składnie wysokiego poziomu aby w miarę ogarnięty programista(i) zrobili z tego użytek no i zaczynają się atrakcję, które poprawiane są w aktualizacjach. Jednak elastyczność rozwiązania jest ogromna i gdyby taka honda zrobiła z tego open source byłoby ciekawie (np. udostępniając kod do wyświetlacza LED) bo ten OEM to "średniego grafika" nawet na oczy nie widział.

Ale wracając do tematu, bardziej zaawansowana elektronika to także linia zasilająca odbiorniki a przełączniki dostępne do użytku kierowcy służą tylko do informowania sterownika co chcemy, więc upraszcza się mocno cała instalacja elektryczna bo nie ma potrzeby prowadzenia obwodów przez przełączniki. Łatwiej można to wszystko zabezpieczyć i dużo łatwiej diagnozować także zalety są...

WojtasA 10.12.2021 12:14

Cytat:

Napisał Zeus (Post 759931)

Piękności!!!:at:

pecze 10.12.2021 13:08

Cytat:

Napisał Zeus (Post 759931)
A oto AT:

Ładna:Thumbs_Up:
Jak już się znudzi to daj znać :)

Lucky Luke 10.12.2021 13:54

Ładna ładna , jak to Africa, w sumie nie ma brzydkich. ;)
Zazdroszczę

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:02.