![]() |
My z bratem w sobotę w tym samym kierunku, docelowo Peloponez może się gdzieś stykniemy lub będziemy sobie uzupełniać info odnośnie aktualnych sytuacji na granicach?
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
Pewnie. A do Grecji wpuszczają? |
się zobaczy:D
|
Cytat:
Do Albanii jechaliśmy: Czechy- Austria - Słowenia - Chorwacja - (fragment BiH do Dubrownika) - Czarnogóra Powrót: Macedonia - Serbia - Chorwacja - Słowenia - Austria - Czechy. Przejazd bez najmniejszych problemów. Skoro byliśmy w Albanii, niektóre z w/w krajów, powinny puścić nas tylko tranzytem (tak bynajmniej stoi na gov.pl). W praktyce nikt o nic nie pytał, ani niczego nie sprawdzał. |
Węgry NIBY maja tranzyt ale nie byłem wiec nie wiem na bank.
|
Dobre wieści. Dzięki,👍
|
Kumpel jakoś chyba koło soboty chciał do Bośni wjechać to Go odesłano mimo jakiś kwitów co miał, polskich papirów od swojego Kamandira z OSP.. Pojechał na HR jajca opalać ..;)
|
No właśnie , czy ktoś może potwierdzić tranzyt przez Węgry. Na stronie MSZ jest napisane: "Cudzoziemcy w tranzytowym ruchu osobowym mogą wjechać na terytorium Węgier jeśli poddadzą się na granicy badaniu zdrowia i badanie to nie stwierdzi podejrzenia zarażenia COVID-19.
Dalszym warunkiem wjazdu w celu tranzytu jest: - wiarygodne potwierdzenie celu podróży oraz kraj docelowego;" Czy ktoś wie jak wygląda to w praktyce ? Jadę w sobotę. |
Ja pytałem znajomej firmy z HU Biatorbágy pod Budapesztem i napisali ze możesz wjechać jak masz ważne badanie kowidowe. Chuj wi co to znaczy. Ja miałem u nich zostać na dwa dni to miało być nie starsze niż dwa dni bodaj.
Pojebane to jest mocno. M |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:35. |