Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Umawianie i propozycje wyjazdów (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=71)
-   -   Wieści podróżniczokoronawirusowe (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=37108)

Pii 03.09.2020 15:14

My z bratem w sobotę w tym samym kierunku, docelowo Peloponez może się gdzieś stykniemy lub będziemy sobie uzupełniać info odnośnie aktualnych sytuacji na granicach?

luk2asz 03.09.2020 15:18

Cytat:

Napisał kristoch (Post 695845)
A może ktoś jakieś fakty podrzucić z kierunku na Bałkany? Pisząc o faktach mam na myśli takie info jak niektórzy wcześniej pisali: „jechałem wczoraj przez taką, a taką granicę. Było tak, a tak...”
Jutro ruszamy z kumplem w kierunku Alp, ale pogoda się chyba tam psuje i w Austrii podejmiemy decyzję czy skręcić w kierunku na Słowenię, Chorwację, Bośnię i Serbię. Chyba, że da się ściąć do Albanii przez Czarnogórę. Docelowo Serbia albo Albania.
Dzięki!

Słowenię przejedziesz tranzytem. Chorwacja bez problemów. Węgry nie wpuszczają. W pn wróciłem z Chorwacji. Miałem być w Czarnogórze ale się wysralo z innych powodów, dlatego jestem na bieżąco. Rozmawiałem z ambasadami. Warto do nich dzwonić. Do Bih jak masz badanie 48h to wjedziesz. Bez badania nie wjedziesz. Wyjątek Neum i tranzyt do Dubrownika. Czarnogóra wjedziesz od Chorwacji, Serbii. Do Serbii od Chorwacji. Jeżeli Węgry nie wpuszczają to powrót z Czarnogóry masz przez Chorwację.

Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka

kristoch 03.09.2020 15:19

Cytat:

Napisał Pii (Post 695848)
My z bratem w sobotę w tym samym kierunku, docelowo Peloponez może się gdzieś stykniemy lub będziemy sobie uzupełniać info odnośnie aktualnych sytuacji na granicach?

Pewnie. A do Grecji wpuszczają?

Pii 03.09.2020 15:45

się zobaczy:D

Dredd 03.09.2020 16:46

Cytat:

Napisał kristoch (Post 695845)
A może ktoś jakieś fakty podrzucić z kierunku na Bałkany? Pisząc o faktach mam na myśli takie info jak niektórzy wcześniej pisali: „jechałem wczoraj przez taką, a taką granicę. Było tak, a tak...”
Dzięki!

Właśnie wróciliśmy z Albanii.
Do Albanii jechaliśmy: Czechy- Austria - Słowenia - Chorwacja - (fragment BiH do Dubrownika) - Czarnogóra
Powrót: Macedonia - Serbia - Chorwacja - Słowenia - Austria - Czechy.
Przejazd bez najmniejszych problemów.
Skoro byliśmy w Albanii, niektóre z w/w krajów, powinny puścić nas tylko tranzytem (tak bynajmniej stoi na gov.pl).
W praktyce nikt o nic nie pytał, ani niczego nie sprawdzał.

matjas 03.09.2020 17:10

Węgry NIBY maja tranzyt ale nie byłem wiec nie wiem na bank.

kristoch 03.09.2020 21:56

Dobre wieści. Dzięki,👍

Pirania 03.09.2020 22:00

Kumpel jakoś chyba koło soboty chciał do Bośni wjechać to Go odesłano mimo jakiś kwitów co miał, polskich papirów od swojego Kamandira z OSP.. Pojechał na HR jajca opalać ..;)

motormaniak 03.09.2020 22:25

No właśnie , czy ktoś może potwierdzić tranzyt przez Węgry. Na stronie MSZ jest napisane: "Cudzoziemcy w tranzytowym ruchu osobowym mogą wjechać na terytorium Węgier jeśli poddadzą się na granicy badaniu zdrowia i badanie to nie stwierdzi podejrzenia zarażenia COVID-19.
Dalszym warunkiem wjazdu w celu tranzytu jest:
- wiarygodne potwierdzenie celu podróży oraz kraj docelowego;"
Czy ktoś wie jak wygląda to w praktyce ?
Jadę w sobotę.

matjas 03.09.2020 22:31

Ja pytałem znajomej firmy z HU Biatorbágy pod Budapesztem i napisali ze możesz wjechać jak masz ważne badanie kowidowe. Chuj wi co to znaczy. Ja miałem u nich zostać na dwa dni to miało być nie starsze niż dwa dni bodaj.
Pojebane to jest mocno.
M

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:35.