![]() |
Cytat:
Co do reszty - prawdziwy miłośnik AT wie, ze nowa AT jest wynikiem głębokich przemyśleń działu R&D Pana Hady i kompletnego zrozumienia potrzeb wszystkich Czarnuchów na świecie. A każdy afrykanin wie że: 1. Hanbary są passe, bo nie ma przewiewu i się robi grzybica miedzy palcami. 2. Płyta - nareszcie ktoś posłuchał naszych rad. W starej AT zbierało się tam mnóstwo syfu i ciężko to było wyczyścić. :D :haha2: |
Cytat:
|
|
Cytat:
To co stoi w garażu poza drobnymi i naprawialnymi drobnostkami pokazało, że jest wiernym kompanem podróży i zawsze wraca na kołach. To co będzie w salonie dopiero za jakiś czas pokaże ile jest warte. Trzymam kciuki, żeby była tak niezawodna jak stara dobra AT. Mam nadzieję, że jak już ktoś kupi nową afryczkę to będzie odwiedzał podobne miejsca jak wiekową AT. Myślę, że najlepszym betatesterem byłby Misza ...... szybko by znalazł słabe punkty. :) Wiem, wiem, że moto za 56 tysi ciężko będzie traktować tak jak moto za 5-15 tysi. :vis: ...... a to będzie kastrowało przygodę ;) |
Znalazłoby się kilkoro innych takich betatesterów :)
I proszę mi tu Panie Rysiek nie imputować bo potem mnie ludzie za niepoważnego biorą ;) |
Ciekawe, kto pierwszy z forum kupi nową Afrę... obstawiamy zakłady?:D
|
Niech sie dzieje cochcena forum.ja bede pierwszym szczesliwcem biore ja koledzy w ciemno astara afryczka bedzie w garazu jak kupie flaszke to bede z nia pil
|
Bire ja na raty i bede pierwszy w Gdansku
|
Tak dla. 783 334 846 Alicja z Hondy Gdansk Kredyty
|
Mam nadzieję, że będziesz przelewał na forum swoje wrażenia i przemyślenia. ;)
|
Ja poczekam tak ze dwa lata i zobacze ile jest warta.
|
Jak Rambo kupi to ja tez wezme :D
|
Cytat:
|
moim zdaniem jest to wyssanie to co najlepsze z yamahy troche z xt660z troche z KTM i wyszła africa
|
Ha ha ale kupie ja wlasnie w Gdansku
|
Cytat:
|
Jeszcze napiszcie w jakich malowaniach i opcjach je bierzecie,bo narazie dosc bardzo ogolnie ;)
|
Biala.jutro mam byc o 11 u Pomirskiego w Gdansku
|
A tak na marginesie ile bym dostal za swoja rd 07 z pelnym wyposazeniem
|
Ja też będę pierwszy w mojej miejscowości z nową Afryką - za 10 lat :D. Teraz jestem jedyny w mieście ze starą AT :)
|
Zetjohny - zbierasz już zamówienia na przeróbkę siedzenia do nowej AT?
|
Cytat:
|
Wasyl już projektuje do niej pancerny bagażnik i gmole...
|
Wydaje mi się że miejsce kierowcy jest ok (nie wiadomo jeszcze jak z twardością pianki), ale pasażer będzie zjeżdżał do przodu.
Zapisywać się do kolejki oczywiście można:D:D |
Jak by kogo interesowały ceny wyjsciowe AT w Romie to 12300 wersja standard , 12800 wersja z abs , pierwsze zamówione moto będą dostępne od 12 października . Do piątku kupiono 54 szt w większości są to modele bez abs . Ale od 1 stycznia 2016 wszystkie nowe motocykle w eurokołchozie muszą być wyposażone w abs :haha2:.
|
Ooooo ciekawe przepisy,ale jak widac,nowi urzytkownicy dobrze wiedza,gdzie beda nimi jezdzic .W wollnej chwili podjade do Hondy i dowiem sie jak to w iemczech bedzie wygladac.
|
Cytat:
|
Z KTM awantury można łątwo wywalić ABS tu pewno też, chociaż układy ABS hondy są jednymi z najlepszych. Ciekawe czy to dual CBS+ABS czy zwykly...
|
Się wydłubie...
Czyli wychodzi, że na rynku wtórnym AT 2015 light będzie na topie:D |
W 2016 zmienią się też normy emisji spalin, i tu roczniki 2015 będą znowu krok do przodu :)
|
I bardzo dobrze,abs powinien być obowiązkowy juz od dawna.w terenie wylaczylbym tylko tyl.
|
Nie zgadzam się z tą teorią , ponieważ miałem motocykle z i bez abesu i w praktyce wygląda to inaczej . Trzeba jednak przyznać że wspomagacz hondowski jest najlepszy z jakim jeździłem ale moim zdaniem decyzję o jego załączeniu czy też nie powinien podejmować kierujący a nie producent . Pozostawienie aktywnego systemu na przednim kole i wyłączenie tyłu to dodatkowe niebezpieczeństwo , jeśli faktycznie będzie taka możliwość .
Uważam że dla ludzi nie mających odpowiedniego doświadczenia i obycia z moto takie systemy upośledzają , ponieważ jeżdżąc z pomagaczem nigdy nie nauczą się poprawnie opanować maszyny bo zawsze jakiś system będzie ingerował i korygował , doprowadza to do abstrakcyjnej sytuacji podobnej do obecnej , kiedy młody człowiek nie potrafi wbić gwoździa do deski , natomiast wie wszystko o smyrofonach . Jeżdżę obecnie szosowym motocyklem w którym nie mam żadnego wspomagacza i czerpie ogromna przyjemność z tego , zapewne nie kupił bym motocykla w którym producent decydował by o tym że nie mogę czegoś wyłączyć . Dziś większość motocykli produkuje się z zasady upośledzając w większym czy mniejszym stopniu motocyklistów ponieważ takie sa idiotyczne wymagania eurokołchozu a decyzje o tym podejmują ludzie nawet nie jeżdżący na motocyklach ! Dziś jeszcze mogę decydować o tym co chcę a czego ale niebawem to się zmieni . |
Jak ktoś myśli że ABS w hondzie jest taki dobry niech się przejedzie nawet starszym bmw z ABSem. Ja miałem LT1200 z ABS z 2001 roku i hamował dużo lepiej niz crossrunner z 2013 roku z ABS
|
Cytat:
Ide wloskim przykladem, wersja bez ABS. To czerwone malowanie jest fajne, ale jak tansze czarne to biere czarne. Cos przybakiwali o edycji specjalnej ale zadnych szczegolow. |
Cytat:
Jak dla mnie to wrecz za duzo KM i kg. Jak wielu tutaj chetnie bym widzial 800cc, 80KM, 180kg |
Myślę że jak tylko nowa AT pojawi się na rynku zejście z wagą z paliwem do 200 kg nie będzie mega wyzwaniem. Skoro w takiej CRF250L układ wydechowy (fabryka) waży ok 7,5 kg a aftermarketowy ok 3,5 na samym tym wielkim cygarze 10 kg można będzie zejść z wagi. Oczywiście teoretyzuję i na razie to tylko gdybanie ale na podstawie oczekiwań klientów wiele firm już pewnie projektuje zamienniki i coś czuję że będą mieć żniwa.
|
Cytat:
ABS Système antiblocage ABS bi-canal, déconnectable sur la roue AR |
Cytat:
http://www.africa-twin.ch//africa-twin.php W Szwajcarii, dwie wersje będą oferowane, w wersji z manualną skrzynią biegów i wersji z DCT. Oba są wyposażone w ABS.Wersja z manualną skrzynią biegów srebrny lub czarny jest dostępny od CHF 14'090.- podczas gdy model Tricolor lub Dakar to 14'370 franków. Wersje z pudełka DCT są sprzedawane za CHF 15'290.- na srebrny lub czarny, wersja i CHF 15'570.- do uwolnienia Tricolor lub Dakar. VAT, koszty wysyłki i szwajcarskie -w są wliczone w cenę. |
3 Załącznik(ów)
http://allegro.pl/honda-crf-1000l-af...589918662.html DCT ABS 58 900 zł
http://allegro.pl/honda-crf-1000l-af...592237584.html DCT ABS 57 900 zł http://allegro.pl/honda-crf-1000l-af...589919215.html ABS 53 900 zł http://allegro.pl/honda-crf-1000l-af...592238034.html ABS 52 900 zł |
Biała ze złotymi felgami najładniejsza!!
|
No to od dzisiaj ku......... nie piję piwa i zęby w tynk :(
|
Cytat:
Mój typ :) Klasyka gatunku :D |
Nooooooooooooo, złote felgi. Po za wszystkim taka niewinna się wydaje być. Lolita:drif:
|
Dla mnie czarna:drif: prawie jak moja Kryśka :D:D:D:D ale nie wiem, skąd różnice w tych konkretnych egzemplarzach na zdjęciach - to co zauważyłem, to że:
1) biała ma z tyłu inną tarczę hamulcową i nie ma osłony tejże 2) inaczej zbudowany jest blok silnika (przynajmniej prawa strona) - biała to manual a czerwona i czarna to automat (pół)? |
Biała to wersja standard. Ta osłona na tarczy to hamulec postojowy (wersja DCT). A to co widzisz z boku bloku silnika czerwonej to właśnie DCT.
BTW Widzę że kolega też z Kielców :) |
Poza tym te zlote felgi sa raczej przypalowe,jakby moto chcialo nadrobic ich kolorem.Czarne sa w pyte,w czerwonej Afrze oczywiscie :D
|
Emek - no też :D
|
Niezle wyglada. Jest dupa!
http://www.advpulse.com/wp-content/u...n-Standard.jpg |
|
Właśnie taks mi się podoba :rolleyes::rolleyes:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:05. |