Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   CRF 1000 L (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=170)
-   -   Nowa Afryka (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=20480)

radiolog 23.06.2016 07:54

Może i oryginalne manety drogie, ale oxfordy to zupełnie do niej nie pasują, a przesuwajaca się guma lewej manety,może zablokować klamkę sprzęgła.
Alternatywą dla oryginalbej centralki jest SW-motech

radekw 23.06.2016 11:29

Cytat:

Napisał ATnet (Post 487845)
Proszę tych co mają DTC i zrobili parę tysięcy kilometrów o jakieś podsumowanie.

Zrobione już ponad 6 tys na DCT. Głównie po asfaltach, ledwie parę kilometrów szutrów i łatwych leśnych ścieżek (nic na co nie odważyłbym się wjechać harleyem ;) ).
- Czuć wyraźną różnicę po użyciu trybu G - moc oddawana jest dużo płynniej niż w standardowych trybach
- Codzienna jazda jak skuterem ;)
- W codziennym użytkowaniu nie brakuje mi klamki sprzęgła

Na razie trafiłem na dwa przypadki, w których DCT się nie sprawdziło:
- w czasie treningu na torze. Musiałem szybko przełączyć się na tryb manualny, bo automat w żadnym trybie (D, S1, S2, S3) kompletnie sobie nie radził w takich warunkach (gwałtowne przyśpieszanie i hamowanie, szybkie winkle). Przy użyciu przycisków + i - miałem już pełną kontrolę i jazda stała się przyjemnością.
- w czasie treningu jazdy precyzyjnej między pachołkami. Brak możliwości wysprzęglenia i przygazówek mocno utrudnia manewrowanie w takich warunkach. Musiałem wypracować nową technikę: trzymałem przepustnicę cały czas lekko otworzoną by mieć równe obroty i pomagałem sobie mocno tylnym hamulcem.

Jak się DCT zachowuje w ciężkim terenie nie mam pojęcia, bo się w taki nie zapuszczam - brak umiejętności.

CmenaH 23.06.2016 23:50

Odebrałem dzisiaj swoja Afrykę... pierwsze wrażenia takie sobie ale z każdym kilometrem coraz bardziej mi się podobała na razie jeden niepodważalny mankament tylne podnóżki przeszkadzają w jeździe, kilka razy dzisiaj o nie zaczepiłem, reszta do ogarnięcia :)

07 A-gent 24.06.2016 00:00

tylne podnóżki przeszkadzają w jeździe

:eek::eek::eek:

myku 24.06.2016 08:30

Dobrze że podnozki a nie kierownica.:haha2:

radiolog 24.06.2016 08:54

Jak sie odkręci sety to moze i wygodniej,ale likwiduje sie punkt podparcia przy glebie i rama bardziej podatna na wycieranie

miki* 24.06.2016 09:07

Cytat:

Napisał CmenaH (Post 487977)
Odebrałem dzisiaj swoja Afrykę... pierwsze wrażenia takie sobie ale z każdym kilometrem coraz bardziej mi się podobała na razie jeden niepodważalny mankament tylne podnóżki przeszkadzają w jeździe, kilka razy dzisiaj o nie zaczepiłem, reszta do ogarnięcia :)

Kolega ma chyba mieszane odczucia czy to aby motocykl jego marzeń :D Znaczy sie bez szału?

radiolog 24.06.2016 10:08

Oooo uderz w stół, a ekspert od wszystkiego sie odezwie....

miki* 24.06.2016 10:18

Cytat:

Napisał radiolog (Post 488012)
Oooo uderz w stół, a ekspert od wszystkiego sie odezwie....

Aż gdzie tu jakas moja opinia? Ja sie grzecznie pytam kolege jakie ma odczucia :D
Radio ales Ty przeczulony... :-P

radiolog 24.06.2016 10:26

A pytanie z innej beczki, co się stanie jak AT będę serwisował od początku poza ASO, ale nie w garażu tylko znanej na rynku firmie, zwłaszcza w świetle tego że już niedługo nie będzie Hondy Poland

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:38.