![]() |
Cytat:
|
witam
znalazłem niechcący ten wątek i mam takiego problema,pakupiłem larka 35at i przy podłączeniu do zapalniczki wywala mi bezpiecznik od ładowarki a przy podłączeniu na stałe nie ładuje :( czy już coś spieprzyłem rzuć morze na forum co z czym gdzie podłączyć zasilanie?:confused: |
nie pomyliles kabli? ;P
|
czerwony sztrum
czarny masa a poza tym gdy podłączyłem pod gniazdo przez inną ładowarkę nawi hula |
Przede wszystkim zmierz jakie masz napięcie na ładowarce i jakie na stałym w uchwycie?
|
mam podejrzenie że z prundem jest cuś nijak z racji tego że przy odpalonym moto na wolnych mam 13,5V a na wysokich obrotach napięcie spada, ,i mam 12,4V
I jeszcze jedno pytanko za sianko masa od gniazda gdzie ma byc wpięta bo ja mam plus pod bezpiecznik a masę podczepioną pod jakieś ustroistwo na dole po lewej stronie zegarów i na wysokich mi napięcie skacze z tendencią spadkową :bow: |
Ja "+" u siebie poprowadziłem bezpośrednio z akumulatora, a minus gdzieś do ramy i tyle.
|
Cytat:
Masę można podłączyć pod stelaż , a spadek napięcia przy dodaniu gazu jest rzeczą normalną . Jest to objaw pracy regulatora napięcia . Inną bajką jest to czy próba odbywała się przy włączonych światłach ( nie chodzi o te w garażu;)) i czy sprawdzałeś stan styków od regla i przekaźnika rozrusznika . Należy je kontrolować bo mają swoje fochy . Co do ładowarki , jeśli nie bangla to do wymiany . Wystarczy podłączyć pod multimetr i wszystko będzie jasne. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:57. |