![]() |
Jeszcze potrzebuję wysokość od sworznia do denka w afri.
|
Od osi sworznia do denka tłoka 27mm
|
|
Minimalny compression height z Twojego katalogu to 30mm...hmm chyba trochę za mocno zwiększona kompresja by była
|
Misza trzeba dopasować tłok i wtedy organoleptycznie zmierzyć grubość denka i stwierdzic czy wyda na stoczenie. Z tłoka do mojej 460ccm Junakowej ściągałem 3mm.
Jak znajdziesz pasujący tłok to kierunek na najblizszy szrot, później wiertełko i wiercisz denko do pomiaru. Pozostaje jeszcze kwestia wagi tłoka ale i z tym sobie mozna poradzic. |
|
Cytat:
|
hajs nie gra roli, afryka żondzi ;)
|
Przeca to jest zwykłe varadero z plastikami, bakiem, przednim zawiasem i kołami z afry (tył z tego co widzę jest oryginalny z wiadra). Za co takie pieniądze to ja nie wiem. Przerost formy nad treścią.
Robiąc takie coś mogliby chociaż jakiś fajniejszy zawias do przodu wrzucić. |
Cytat:
Uważam, że wsadzenie silnika z Viadra do At bez MEGA(!!!)rzeźby jest niemożliwe - ten silnik sie tam poprostu nie zmieści - choćby z powodu innego kąta między cylindrami i w ogóle innej konstrukcji ramy... nawet nie ma co pisać. Oczywiście, dla chcącego nic trudnego...:) Natomiast, wsadzenie odpowiedniego zawiasu do Varadero... hmm..., to może być całkiem ciekawe... |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:58. |