Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Lejdis (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=45)
-   -   Chorwacja 2011 - Lajdis Edition (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=10563)

Yennefer 24.10.2011 23:15

Dziewczyny - podziwiam samozaparcia i wytrwałości. No i tej umiejętności radzenia sobie w trudnych sytuacjach :D Super.

jacoo 25.10.2011 22:05

pięknie !!!!!!!!!

pełny szacuneczek dla Was dziewuszki:)

leff 25.11.2011 02:15

Świetne wakacje i bardzo fajna relacja. Gratuluję wam dzielności i hartu ducha oraz ciała. :)

consigliero 25.11.2011 22:27

Cytat:

Napisał Ashanti (Post 202291)
Naprawdę byli pod wrażeniem, :D po chwili przyłączył się jeszcze jeden polski kierownik co z Czeską grupą podróżował. :D
Przed nami długa droga, wjeżdżamy w głąb kraju. Robi się coraz zimniej i nieprzyjemnie :cold:. Bardzo silny wiatr boczny spychał nas na drugi pas jezdni :dizzy:. Zatrzymujemy się w górach, na poboczu żeby się ubrać cieplej, bo temperatura spadła z 30 do 10 stopni :cold:. I nagle chwilowe załamanie, zwątpienie i łzy :(.
- ja już tak nie mogę jechać, to już nie jest dla mnie przyjemnością. Ja tu toczę walkę z wiatrem o życie! :cold::(:mad:
Po ochłonięciu i ukojeniu nerwów jedziemy dalej. Wiatr dalej był bardzo silny.

Ja w tym dniu miałem z czeską grupą wjechać na Pag , przez paski most . Kto był to wie o czym mówię . Kiedyś będąc na Pagu pojechaliśmy jak wiała Bora zobaczyć przeprawę promową , przy otwarciu drzwi tak je porwało, że blacha w drzwiach samochodu uległa zdeformowaniu, można było się oprzeć na wietrze. W takich warunkach dojeżdżamy do mostu obserwując małe zawirowania podnoszące słupy wody na morzu. Most oczywiście zamknięty dla ruchu , ale przejazd był uzgodniony z policją , co było robić . Jeszcze nigdy tak się nie bałem, że wiatr mnie po prostu zmiecie z drogi , dobrze że barierki były solidne. Gdyby to zależało odemnie to w tym dniu bym nie jechał.
PozdrawiaM

Ashanti 26.11.2011 13:23

To była rzeczywiście walka z żywiołem. :cold: Było ciężko, ale nie było wyboru trzeba było dalej jechać.
Mimo przeciwności i kiepskich warunków, nie poddałyśmy się. :) W końcu nie można pękać, tylko jechać ;) ... nie pękać, jechać ... (tak sobie w głowie wtedy powtarzałam) ;)
Przecież nikt nam nie mówił, że będzie lekko :D

Dunia 26.11.2011 16:06

Co to znaczy wiatr doświadczyłam kiedyś w Miami. Wieczorem cisza, ciepło ( chociaż pażdziernik), morze nieruchome ale sklepikarze na Ocean Drive zamykają sklepy metalowymi roletami. Rano nie da się wyjśc z domu -tropical storm, palmy gną się niemal do ziemi na wietrze a ja mam wracac samolotem do Polski....

stanley 07.12.2011 21:22

Sorry za odkop, ale ile wydałyście kasy na wszystko i jak długo tam byłyście?

Ashanti 08.12.2011 18:43

cała podróż tak na spokojnie, wraz z dojazdem, zwiedzaniem i opalaniem, w morzu pływaniem po drodze, zajęła nam 12 dni.
Kosztowała ... ok 2,500 zł i nie oszczędzałyśmy :D

stanley 09.12.2011 13:55

rozumiem, że 2,5 na twarz...?

Ashanti 10.12.2011 12:01

Cytat:

Napisał stanley (Post 210251)
rozumiem, że 2,5 na twarz...?

tak tak
na 1 kierowniczkę i motocykl

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:47.