![]() |
1 Załącznik(ów)
pan z kamerą :dizzy: miejsce na teściową :D
|
Zainteresowanym może być przydatna poniższa stronka:
http://www.singlewheel.com/ w której jest kilkanaście przykładów przyczepek motocyklowych ( w rozdziale "Scooter and Motorcycle Trailers"). Jednak prezentowane przez kgmodel rozwiązanie jest bardziej eleganckie a konstrukcja bardziej zwarta i lepiej się prezentująca pod względem estetycznym. Mały edit. Chyba jednak zabiorę się za produkcję przyczepki. I tu prośba do kgmodel - napisz więcej. Jakie rozwiązania się sprawdziły, co zrobiłbyś inaczej. A i inni koledzy - jeśli macie jakieś doświadczenia w temacie - napiszcie. |
Po przeczytaniu postów z tego tematu ... nie dałoby rady zrobić takiej przyczepki z tylnego wahacza? nie byłoby prościej? Lekki, krótki wahacz + reszta konstrukcji i np 4 kufry jak z linku z pierwszej strony. Do sprzęgnięcia przegub kardana jak kgmodel. Najdrożej pewno kufry by wyszły. A co do hamulca najazdowego to nie wiem czy nie dałoby sie powalczyć z elementami hondowskiego CBS-u.
|
Obecnie jestem w trakcie "produkcji" przyczepki. Faktycznie, wykorzystałem wahacz, amortyzator i koło z jakiegoś chińskiego crossa. Upraszcza to parę spraw.
Jak mi się uda - to się pochwalę. A jak nie to... nie. |
Cytat:
Powodzenia :) |
Jeszcze jedno - może być przydatne dla "konstruktorów": do połączenia z motocyklem użyłem przegubu kardana pochodzącego z napędu jakiejś maszyny rolniczej (chyba ciągnika) - od tzw. "wałka przeniesienia mocy".
Super sprawa - kąt pod jakim można go "złożyć" to około 90 stopni - znacznie więcej niż w przegubach z wałów napędowych samochodów. A i o części zamienne łatwo. Przynajmniej na wsi. :D |
przyczepka może uratować przed szlifem ?
:dizzy: http://www.youtube.com/watch?list=UU...layer_embedded |
Fiodor, zrobiłeś przyczepkę?Pochwal się , albo nie.:)
|
A Lupus, nieświadomy możliwości zabrania fury bagażu na przyczepce, pojechał do Mongolii z jednym rogalem - bidulek :Sarcastic:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:20. |