![]() |
Spalanie rośnie dramatycznie po przekroczeniu "magicznej" (indywidualnie dla danego pojazdu ustawionej) granicy obrotów/prędkości i dlatego jadąc np. moim samochodem na tempomacie 110 km/h spalanie jest o jakieś 15 -20% niższe niż jadąc w podobnych warunkach (tempomat, stała prędkość) 140km/h:D Testowałem wielokrotnie i nie ma lipy:Thumbs_Up: W motocyklach jest pewnie podobnie choć aż takich dokładnych badań nie robiłem bo puszką miesięcznie robię 4-5 tyś km (taka robota) a motocyklem tyle to czasem przez półrocze:( Poza tym jak latam na Kryśce to jakoś ekonomia schodzi na dalszy plan bo akurat taki sposób transportowania dupska kocham a tankować staram się i tak zawsze po zrobieniu maks. 250 km.
|
...a miałbyć wątek o OHah i AHah dotyczących orzepowej eskapady! :D
Pozdro Orzep |
Cytat:
P.S. zazdraszczam...;) |
Ty nie narzekaj, bo przynajmniej dowiedziałeś się, że DL jest gorszy od afry i wcale mniej nie pali, bo RAMBO zszedł poniżej 5...:)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Czy jest wyższość kardana, nad łańcuchem podczas podroży? Ocenić potrafisz... ;) |
Cytat:
|
A ja tam mam Matjasową olejarkę i zajebiście robi. Wprawdzie dioda się nie świeci, ale olewka - łańcuch jest idealnie nasmarowany, i o to chodzi!
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:03. |