![]() |
Mysle ze takie wygrane beda zdarzaly sie coraz czesciej :D
|
Byl Ktos w tym roku na wyspie?
sprawdzac ceny na https://wizzair.com/#/ wulkan czeka i inne atrakcje :) Troche aktualnych wiadomosci: https://polkanaislandii.is/2021/09/p...OYJZkvWJQe4Lc8 Pozdro. |
Witajcie. Wybieram się w tym roku w czerwcu na wyspę. Jadę busem (Opel Vivaro). Opcje promowe przewidują auta do 1,9 m wysokości i od 1,9 do 2,5 m. Moje auto mierzy dokładnie 193 cm i tu moje pytanie czy będzie jakiś problem jak wybiorę opcję auta do 1,9 m? Pytam bo różnica w cenie w obie strony za te 3 cm wynosi 3300 zł.
|
Cytat:
Wysłane z mojego 23117RA68G przy użyciu Tapatalka |
Nigdy mi auta nie mierzyli przy wjeżdżaniu na prom. Bardziej im chodzi o liczbę aut - osobówki, busy, kampery- żeby wiedzieli ile biletów sprzedać i jak ustawiać na promie. 3 cm to faktycznie możesz na ciśnieniu zgubić. Za kampery idzie większa kasa i tego pilnują.
Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka |
Na promie z Tallina do Helsinek i z powrotem busa mi mierzyli takim wysięgnikiem więc nie warto zakładać że tego nie zrobią.
|
Auto jak mierzyłem wcześniej, miałem już wstępnie obciążone. Wczoraj z nudów upuściłem powietrze z kół i dokonałem szczegółowych pomiarów. Wyszło mi 191 i to jest max co mogę uzyskać. Zapytałem o Wasze doświadczenia bo różnica w cenie dość znaczna a nie mam wielkiego doświadczenia w promowaniu. Pływałem dosłownie kilka razy i to zawsze z moto więc nigdy nie zwracałem uwagi jak sprawa wygląda z autami, a dokładniej z busami. Przyznam, że nie przepadam za stresującymi sytuacjami, a na prom będę wjeżdżał trzykrotnie bo planuję krótką przerwę na Wyspach Owczych. Decyzję muszę podjąć dość szybko bo mam wrażenie, że bilety się kurczą.
|
To służy wyłącznie do wyrywania kasy bo ta wysokość 1,9 jest wybitnie z doopy. W większości linii masz 2 metry a to i tak nie ma znaczenia bowiem wszystko co wyższe i tak wepchają z TIRami bo nie wiem który bus wejdzie na 1,9m jak większość ma ciut poniżej 2m a nie poniżej 1,9. Z drugiej strony nie wydaje mi się żeby ktoś kruszył kopię o 1 cm choć to nie jest niemożliwe. Osobiście bym olał i ewentualnie dopłacił jak się przydupią.
|
Niższy profil opon?
Albo jeżeli masz czas, to miechy rubena i wtedy niższe sprężyny. Bijesz się o parę cm, więc moim zdaniem warto. |
Przyznam, że wolałbym auta nie przerabiać, gdyż na co dzień potrzebuję wręcz wyższe a nie niższe.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:45. |