Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Rama, zawieszenia, napęd (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Emulator Race Tech do zawieszenia (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=23524)

sluza 23.04.2015 10:10

Cytat:

Napisał Kuba_74 (Post 429216)
Piękna sprawa taki emulator. Chętnie zamontował bym w Trampku, tylko cena :mur:.

Powód, dla którego producent zaleca pozostawienie otworów o ostrych krawędziach (bez fazowania) pozostaje dla mnie nieodgadniony. Ostre krawędzie zmniejszają trwałość zmęczeniową trzpieni (działanie karbu) oraz istnieje ryzyko odpadnięcia wióra w trakcie jazdy. Później taki odpadnięty wiór może narobić szkód wewnątrz amortyzatora.

oryginalne otwory też są bez faz, ale też się zastanawiam jaki wpływ może mieć fazka na pracę amora

tommi 23.04.2015 12:36

To jedziemy?
Przy kilku sztukach sprawa nie będzie dodatkowo obciążona cłami, srami i innymi vatami?
Jeżeli nie, to:
1. tommi

Maurosso 23.04.2015 12:39

Mechanika płynów jest dziwna. Zależnie od charakteru przepływu (liczby Reynoldsa), czasami zwykły chamski otwór o ostrych krawędziach, będzie dawał dużo bardziej regularny i przewidywalny przepływ niż taki o kształtach fikuśnych.

Jeżeli zaznaczyli, żeby zostawić ostre...to nie zrobili tego przypadkowo :)
Ale papierkiem bym leciutko przejechał, coby pozbyć się jakiś wiórów i nierówności po wierceniu.

sluza 23.04.2015 13:00

Cytat:

Napisał Maurosso (Post 429273)
Mechanika płynów jest dziwna. Zależnie od charakteru przepływu (liczby Reynoldsa), czasami zwykły chamski otwór o ostrych krawędziach, będzie dawał dużo bardziej regularny i przewidywalny przepływ niż taki o kształtach fikuśnych.

Jeżeli zaznaczyli, żeby zostawić ostre...to nie zrobili tego przypadkowo :)
Ale papierkiem bym leciutko przejechał, coby pozbyć się jakiś wiórów i nierówności po wierceniu.

obleciałem krawędzie pilniczkiem zegramistrzowskim

Maurosso 24.04.2015 10:24

Czyli książkowo :)

fassi 25.04.2015 14:26

Sluza, dzieki za fajny tutorial i wykonanie zmoty. Niech Bog Ci w dzieciach wynagrodzi.

Mam jeszcze jedno pytanie. Jechales szybciej na tych emulatorach? Tak przelotowo 130- 140 ? Trzyma stabilnie wszystko?

marekw 25.04.2015 19:12

Ja zrobie tak,wsadze ten emulator ale skruce progresy od strony gesto nawinietej o grubosc emulatora.

sluza 26.04.2015 19:34

Cytat:

Napisał fassi (Post 429574)
Sluza, dzieki za fajny tutorial i wykonanie zmoty. Niech Bog Ci w dzieciach wynagrodzi.

Mam jeszcze jedno pytanie. Jechales szybciej na tych emulatorach? Tak przelotowo 130- 140 ? Trzyma stabilnie wszystko?

Jechałem ok 120km/h po szutrze takim ładnym szerokim i z tarką i naprawdę jest komfortowo i pewnie.
Jestem świeżo po Rajdzie podlaskim, gdzie łącznie zrobiliśmy ok 250 km bez asfaltu, leśne szutry, piachy i inne niedogodności i autentycznie nie czuję tego w łapach

fassi 26.04.2015 19:39

Dzieki z ainfo. Ale mialem pytanie do przelotu na ancfalcie i na jego winklach. Czy tam wszystko trzyma. Jeslu tak to zamawiam takiego w najblizszym czasie

sluza 26.04.2015 20:07

Fassi, wszystko trzyma. Zawieszenie zachowuje się jak kartridżowe, więc nie zawiedziesz się

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:23.