Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Ciuch Afrykańczyka (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=130)
-   -   odzież rukka (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=2401)

Czupakabra 28.11.2012 10:57

Wiem, że nie jest tani, ale przy -50% robi się przystępny, tym bardziej, że kasa odkładana z niewypalonych papierosów, czyli nie puszczono z dymem :haha2: ( co daje mi komfort psychiczny, tak sobie to tłumaczę )

Ale i w takim przypadku, gdy wydam taką kasę, chcę mieć pewność, że to dobra inwestycja.
Może zapytam tak, jak ona się sprawdzi, gdy na dworze zrobi się ciepło?

Lupus 28.11.2012 11:27

1 Załącznik(ów)
+40, potem więcej. W tej cenie możesz dyskutować tylko o...cenie. Na prawdę warto!

Czupakabra 28.11.2012 12:46

O cenie...,raczej już wyczerpany temat , wychodzi o parę stów więcej , niż rukka alex czy modeka Cool Black.

Czupakabra 29.11.2012 08:47

No stałem się posiadaczem nowej kurtki, a jeśli nie spełni moich oczekiwań ( membana jest laminatem, może być gorąco ) trafi pod "młotek" !
Dzięki Lupus, za jakąś wypowiedź, choć liczyłem , że więcej osób się wypowie, ale.....

Orzep 29.11.2012 10:11

Mam ATHOSa, model wiele niższy na schodach Rukki...nie ma wentylacji, ale goretex laminowany tez.
Latem wiadomo-ciepło :) ...no ale w której kurtce będzie zimno?
Natomiast w deszcz, wprasowana membrana to super pomysł!
Przy wpinanej wierzchnią warstwe masz jak gałgan do podłogi...
Pamiętaj o regularnym smarowaniu suwaka!
Pozdro Orzep

Dzieju 29.11.2012 11:34

Cytat:

Napisał Orzep (Post 274110)
Natomiast w deszcz, wprasowana membrana to super pomysł!
Przy wpinanej wierzchnią warstwe masz jak gałgan do podłogi...

Nie zgadzam się , chyba że to dotyczy jakiś kiepskich modeli co to się rozciągają.
Ciuchy z wypinaną są uniwersalne, całoroczne , bardziej komfortowe w lato itd.
Wprasowana jak by dobra nie była to nie nadaje się na ciepłe dni.
Jak już zmokniemy i mamy zamiar szybko wysuszyć to wypięcie membrany sporo przyspiesza ten proces względem ciuchów z membranami na stałe.
Osobiście preferuję tylko z membranami wypinanymi.

Orzep 29.11.2012 11:40

Cytat:

Napisał Dzieju (Post 274137)
Jak już zmokniemy i mamy zamiar szybko wysuszyć to wypięcie membrany sporo przyspiesza ten proces względem ciuchów z membranami na stałe.

...cały widz polega właśnie na tym, że one nie mokną.
Oddychają, a nie nabierają "kilogramów" podczas deszczu.
Jak będziesz miał kiedyś okazję-spróbuj

Gawień 29.11.2012 11:42

Dla mnie zaletami wypinanej membrany jest na pewno to że jest mniej warstw w lato , i że można sam wierzch walnąć nie przejmując się niczym do pralki:p

Ale patrząc na produkty Rukki i jak to wygląda (tylko macałem i przymierzałem) to mam nadzieje że kiedyś będzie mnie stać na ich produkty bo od razu widać że to wyższa półka :Thumbs_Up:

Dzieju 29.11.2012 11:50

Cytat:

Napisał Orzep (Post 274139)
...cały widz polega właśnie na tym, że one nie mokną.
Oddychają, a nie nabierają "kilogramów" podczas deszczu.
Jak będziesz miał kiedyś okazję-spróbuj

Mokną tak samo , różnica polega tylko na tym w którym miejscu jest zatrzymana woda.
Żeby nie mokły membrana musiała by być na zewnątrz.
Może kiedyś będzie okazja spróbować ale póki co większe możliwości konfigurowania zestawu z wypinaną membraną i podpinką bardziej mnie przekonują.
Jak w swojej kurtce wypnę środek to jest tak fajnie przewiewna ze i 30*C się ogarnie bez otwierania wywietrzników. Z wprasowaną takie cuda nie przejdą gotowanie w upał po mieście masz gratis.
Ale ja lubię chłodek zamiast gorąca , ktoś inny będzie miał np odwrotnie.

Jak Gawien wspomniał możliwość bezproblemowego prania bezcenna .

Orzep 29.11.2012 12:07

Cytat:

Napisał Dzieju (Post 274142)
Mokną tak samo , różnica polega tylko na tym w którym miejscu jest zatrzymana woda.
Żeby nie mokły membrana musiała by być na zewnątrz.
...Ale ja lubię chłodek zamiast gorąca , ktoś inny będzie miał np odwrotnie.

...ona jest na zewnątrz! W pierwszej warstwie od strony wiatru/deszczu...dodatkowo ma tylko ocieplającą wpinkę
Co do chłodku to na pewno wypinane są bardziej przewiewne, ale model o którym pisze Czupakabra jest wentylowany.
Mój nie, bo jak pisze Gawien rukka kosztuje trochU :)
NA lato, po mieście to buzer, albo kurtka "letnia"...

Pozdro Orzep
Mój Kolega, fan touratecha, kierowca GSa i posiadacz ciucha beemwe Rally3, podobno jeden z najlepszych"technicznych" odzień na moto.
Jeden nasz wspólny wyjazd...deszcz...i już się rozgląda za membraną wprasowaną :p
Fajna sprawa, jak jedzisz gdzieś i cały czas leje, bo nie trzeba suszyć wieczorem, szukać ciepła! Woda z cieknie z niej w 5minut i dalej można gnać nie zmarźnięty...

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:22.