![]() |
trasa mieszana prędkości od 80-140 4,82 L :D
|
U mnie na na E77 z Gdańska do wawy, remontowany odcinek, 2 osoby, kufer i dwie sakwy wyszło 4,97. Ale już dwa dni wcześniej takie samo wyposażenie na autostradzie manetka do oporu, duży wiatr wyszło ponad 8,5 :)
|
U mnie podczas majówki najniższe spalanie na dystansie 275km wyszło 4,58. Prędkości spacerowe między 80 a 100. Na dystansie 2250km z całej majówy wyszło 4,78 :D. Gaźniki świeżo po synchronizacji... chociaż wcześniej też schodziłem poniżej piątki.
|
Ja ostatnio na trasie z Poznania w RD04 z Montii zszedłem do 5l/100km. Wynik uważam za świetny, biorąc pod uwage, że 10l/100km też brała. Regulacji gaźników brak. Jedyne co to regulacja prawym nadgarstkiem pozwala zmniejszyć spalanie o 50% :D
|
motór - słynna przeklęta Africa z Tuszyna hehe
trasa Tuszyn - Legnica = 298 km prędkosci rozwijane = miasto do 70kmh , poza miastem 100 -120kmh , kilkukrotnie odcinkami 160kmh i szok TAAAKI ....4,11 na 100 , teraz w koło komina i po wertepach średnio 4,5 na 100km ...Pany , tylko jeżdzić ....a podobno grat |
Nie wiem ile ma dokładnie rezerwa ale zrobiłem do jej włączenia 336km gdzie 250 kilometrów z max predkością 100km/h ponieważ wiatr był tak silny że moto sie jechało pod // i reszta trasy mieszanej
|
Witam.
Orientujecie się może ile afra może spalić na biegu jałowym na 1200 obrotach na godzinę ? Zakładamy dajmy na to,że ma normalne średnie spalanie w granicy 5-6l/100km jak "zdrowa" afra przyprędkości przelotowej 90km/h :) |
A po co takie rozważania? Ja podczas regulacji Super Tenery zasilając ją z butelki wypaliłem około setki, może półtorej na 10 minut pracy silnika. ale takie trzymanie na wolnych możę czasem doprowadzić do zagotowania silnika, zwłaszcza przy obecnych temperaturach. Olej też podgrzejesz za bardzo i czasem może się przytrafić przytarcie przy bardzo długim trzymaniu motocykla na jałowym.
|
a rozważałem używanie motocykla jako agregatu prądotwórczego i zastanawiałem się właśnie jak długo na biegu jałowym może stać i ile spali.
A nie wiem ile można używać akumulatora, żeby nie mieć problemu z odpaleniem |
Przed Szparaqremontem paliło od cholery... nawet nie nadążałem liczyć.
Teraz w trasie 5/100 przy jeździe 90-120, w mieście jakbym nie próbował 6/100 |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:20. |