![]() |
Zamówiłem za 50zł na przód 15 na testy Ukraińskie...
|
Wyczytałem że 15/44 wchodzi bez zmiany łańcucha.
|
15/44 to lekka przesada 16/44-45 byłoby super.
|
Na advrider gość napisał, że ma 44 na tyle z ori łańcuchem i działa.
Doraźnie zamontuje tą 15 a jak mi się spodoba to zamówie 44 i wrócę do 16. |
Jestem ciekaw Mada Twoich testów NAT także śledzę wątki :)
|
2 Załącznik(ów)
Załącznik 72421
Załącznik 72422 Afra dostała na tył 44z. łańcuch pasuje bez problemu, wiadomo trzeba poluzować naciągi. Teraz jest 1mm przed 1.kreską na wahaczu. Zrobiłem 300km testów w rożnych warunkach. KTM się z afry nie zrobił:haha2: ale zacznie przyjemniej się jeździ na wysokich biegach. Na 6 mogę jechać sobie po bocznych drogach poniżej 100 i chętnie moto przyspiesza. W terenie też wcześniej można zapiąć 2. Ogólnie myślałem, że rożnica będzie większa, mimo to jeśli nie latacie głównie po autobanach to jest to fajny mod. Spalanie pozostało takie samo za to prędkościomierz zaczął pokazywać prawdę. Mam na wydaniu 15z na przód jeśli by ktoś chciał za 40zł z wysyłką. |
Podepnę się pod wątek skoro o łańcuchu w NAT. Podobne pytanie tutaj było, ale nie do końca.
Sytuacja taka: łańuch czysty i nasmarowany. Napięty książkowo(4cm luzu). Wrzucam załadowany kufer+ worek na siedzenie pasażera i łańcuch robi się jak struna prawie. Aż boję sie pomyśleć jak to wygląda jak dorzucam swoje 85kg jeszcze. Tak ma to wyglądać? To mój pierwszy motor w którym różnica w naciągu łańcucha jest tak duża w zależności czy moto załadowane czy nie. |
A o ile więcej lub mniej przekłamuje speedometr?
|
Ok 10%.
|
A nawet trochę więcej.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:53. |