![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Panowie pytanie!
Czy Wasze DCT (2017) również potrafi tak zredukować(1-2), że idzie się przewrócić a tył kasku już macie obity od pasażerki? Nie wiem o co chodzi ..na pusto tego nie ma... ale jak załaduje sprzęt posadzę żonę i ćwiczę albańskie winkle to mnie krew zalewa i modle się o manual z każdą redukcją w wykonaniu dct... Ta skrzynia na codzie chodzi nie zauważalnie... pod dużym obciążeniem zachowuje się jak by nie był półsprzegła... ja rozumiem, że najlepiej nie schodzi poniżej 4 tys ale czasem na nawrocie się nie da z nachyleniem 21% na śliskiej nawierzchni... Normalne to? Jak u Was ten automat zmienia biegi przy prędkościach spacerowych pod obciążeniem.... |
DCT można resetować. W necie są instrukcje do konkretnych modeli i roczników.
Robiłem to u siebie (NC 750X DCT) i mam wraże, że po resecie przekładnia pracuje płynniej. Nie wykluczam autosugestii :D |
7 dni w Rumunii z żoną, trzema kuframi i drybagiem nie robiło żadnego wrażenia na DCT, więc za bardzo nie wiem o co kaman. Moto też z 2017 roku.
Cytat:
|
Cytat:
|
Procedura, którą zastosowałem w swoim NC'ku (750X DCT, rocznik 2016):
Nie namawiam, a tym bardziej nie biorę odpowiedzialności za ewentualne skutki zabawy z DCT :umowa: |
Cytat:
Nie za bardzo rozumiem pkt 9 Restart engine, allow it to idle. |
9. Ponownie odpal silnik i pozwól aby pracował na wolnych obrotach.
|
Wiem że było ale czy mógłby ktos podac jeszcze raz procedurę do deseru rocznika 2016 DCT
I kiedy to stosować? |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:35. |