Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Rama, zawieszenia, napęd (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=7)
-   -   ..naciaganie lancucha - dla debila ;-) (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=31819)

yeuop 07.06.2018 19:46

Prosty. Niektorzy posiadacze CRFy wiedzieli, jaki klucz jest potrzebny, ale celowo nie napisali.

Sierdiukov 07.06.2018 20:31

2 Załącznik(ów)
[ imbus 12 do wykręcenia osi[/QUOTE]

Zaraz zaraz, zdejmowałem przód wielokrotnie, sam zmieniam opony w garażu. Nigdy nie używałem imbusa. Ośka wychodzi bez wykręcania. Po co ten imbus?

Co do kluczy - odpowiedź nt rozmiarów już padła (22 przód, 27 tył), więc nie będę się powtarzał. Ja po prostu na potrzeby pracy z kołami na wyjeździe rąbnąłem klucze dedykowane z motocykla żony (Kawasaki Versys), bo są bardzo wygodne w podróży - płaskie i z wygodną przedłużką. Jak na obrazku. Na wyjazd idealne.

Naciąganie łańcucha również w obrazku.

yeuop 08.06.2018 21:01

kurna, nie zdazylem kupic :(
będę musial po drodze cos znaleźć..
albo liczyc na to, ze nie będzie potrzeby naciągania lancucha..

bukowski 09.06.2018 04:21

Cytat:

Napisał yeuop (Post 585424)

Pożyczyć mogę.

Sent from my G8441 using Tapatalk

krzysiek_m 13.06.2018 09:45

Cytat:

Napisał yeuop (Post 585424)

Przecież łańcuch cię nie napadnie nagle! Będziesz jechał i się zastanawiał czy naciągnać, czy nie naciągnąć... Zajedź do pierwszego lepszego warsztatu samochodowego / wulkanizatora / kowala pożycz klucze, naciągnij i jedź dalej.

jakmor 02.10.2018 07:24

Siema

Podpowie ktoś jaki luz łańcucha jest w NAT na bocznej stopce ?? Instrukcja podaje regulacje dla stopki centralnej. Niestety takowej nie posiadam, jak również stojaka :(

Sierdiukov 02.10.2018 09:12

1 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał jakmor (Post 603535)
Siema

Podpowie ktoś jaki luz łańcucha jest w NAT na bocznej stopce ?? Instrukcja podaje regulacje dla stopki centralnej. Niestety takowej nie posiadam, jak również stojaka :(

Odpowiedź jest w grafice załączonej kilka postów wcześniej. Chyba, że mamy inną instrukcje obsługi.

Emek 02.10.2018 09:15

Cytat:

Napisał jakmor (Post 603535)
Siema

Instrukcja podaje tak jak napisał kolega Sierdiukov. Sprawdzasz na bocznej stopce a nie na centralce. Luz nie może być większy niż 60 mm. Optimum 35-45 mm.

madafakinges 02.10.2018 10:06

I lepiej mieć większy luż, niż za mały... w życiu też;)

jakmor 02.10.2018 13:47

Cytat:

Napisał Sierdiukov (Post 603543)
Odpowiedź jest w grafice załączonej kilka postów wcześniej. Chyba, że mamy inną instrukcje obsługi.

No to mamy inne instrukcje obsługi. :(

1. Ustaw dźwignię zmiany biegów na luz. Wyłącz silnik.
2. Ustaw motocykl na podpórce centralnej na twardym poziomym podłożu...

Jak odebrałem moto z ASO to na bocznej stopce mam max 15 - 20mm. Pytanie czy jak bym go postawił na centralce było by 35-45mm ?? :(

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:01.