![]() |
Witam wszystkich forumowiczów. Odgrzewam temat ponieważ od kilku dni walczę z wymianą świec w RD07a a że nie posiadam oryginalnego klucza w zestawie, testuję wszystko co mam w garażu i co pożyczyłem od znajomych. Efekt jest taki, że nadal dwie świece pozostały nie wymienione. Moje pytanie czy posiadając oryginalny klucz do świec jestem w stanie wymienić wszystkie świece bez zdejmowania chłodnicy, pokryw zaworowych itd. Proszę o odpowiedź osoby, które osobiście dokonały tego wyczynu.
|
Osobiscie dokonalem tego wyczynu kluczem oryginalnym. Lewa chlodnice zawsze zdejmuje bo szkoda rak i lamelek chlodnicy. Ale sie da bez.
|
1 Załącznik(ów)
Ja radzę sobie takim kluczem, dospawałem sobie nakrętke i odkręcam nasadką albo płaskim. Był zrobiony do FZR ale pasuje do AT też hah, świecę z przodu żeby odkręcić nim wystarczy mi chłodnice odkręcić i na maxa na bok pociągnąć :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=yHSg...nel=ECTTechnik |
Cytat:
|
Majstruj cos. Zwroc uwage na grubosc scianki i jakosc stali. Oryginal jest zrobiony z gownolitu i potrafi sie obrocic na zbyt mocno siedzacej swiecy. Zaplacisz bebechy bo wow! oryginal a to slabe narzedzie.
|
Cytat:
Cytat:
Ważny jest jego wymiar - dzisiaj zrobię fotki i zwymiaruję. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:54. |