Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Umawianie i propozycje wyjazdów (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=71)
-   -   MONGOLIA przełom sierpnia i września... kto chętny??;) (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=3407)

Robert Movistar 09.06.2009 15:54

Cytat:

Napisał wlodar (Post 62104)
Panowie :) znacie mnie i wiecie że normalny to nie jestem...

:brawo::brawo::brawo: w końcu trochę samokrytyki:haha2:

Zazigi 09.06.2009 20:28

Chłopaki, czy na kolej transsyberyjską można wrzucić moto tak żeby nie piłować na kołach w dwie strony itp? Z góry dziękuję ekspertom za informacje.

sambor1965 09.06.2009 21:13

Mozna, ale nie wszystkim sie udaje...

felkowski 09.06.2009 22:08

Cytat:

Napisał sambor1965 (Post 62143)
Mozna, ale nie wszystkim sie udaje...

W sensie, że machnąć na pędzący wagon 250 kg to bułka z masłem , ale wcelować a potem jeszcze samemu wskoczyć to już nie wszystkim się udaje ...?

Robert Movistar 10.06.2009 10:27

Cytat:

Napisał Zazigi (Post 62135)
Chłopaki, czy na kolej transsyberyjską można wrzucić moto tak żeby nie piłować na kołach w dwie strony itp? Z góry dziękuję ekspertom za informacje.

Próbowaliśmy w Irkucku, ale się nie udało. Koleś stwierdził wytaczając żółtą pianę z pyska, że NIE!!Bo nie dawno jakiś kutas z Polski zrobił oborę na dworcu w Moskwie kiedy z Irkucka pociągiem wracał. Przyszedł "ukaz" z centrali, że jest zakaz transportu motocykli. Próbował też załatwić transport miejscowy motocyklista, ale gówno z tego wyszło.
Więc nie wiem, może się da, ale może się nie uda:)

sambor1965 10.06.2009 10:45

Czytalem dziesiatki relacji i widzialem wiele zdjec z zaladowanymi motorkami w transsybirze. Zrowno zmierzajcych w strone Moskwy jak i Wladywostoku. Wiec sie da... Nie studiowalem problemu gdyz jak wiadomo preferuje transport na kolach. (przyczepy :haha2:)

rambo 10.06.2009 10:52

Popieram przyczepy !! :)

Robert Movistar 10.06.2009 11:04

Cytat:

Napisał sambor1965 (Post 62213)
Czytalem dziesiatki relacji i widzialem wiele zdjec z zaladowanymi motorkami w transsybirze. Zrowno zmierzajcych w strone Moskwy jak i Wladywostoku. Wiec sie da... Nie studiowalem problemu gdyz jak wiadomo preferuje transport na kolach. (przyczepy :haha2:)

Nawet nam przez myśl nie przeszło że się nie da. Było dla nas jasne jak słońce, że wożą motocykle i te i we wte:) Ale spotkał nas zonk...Może im już przeszło?
Zresztą, co tu gadać. Wiadomym jest że najlepiej i najdokładniej można dowiedzieć się tylko i wyłącznie na miejscu.

Big_Brother 15.06.2009 13:00

Udało nam się zdobyć dobrą mapę mongolii!
- jednak jest ona na takiej starej karcie pamięci typowej dla garminów z przed 10 lat... tzn wygląda to jak pen drive ale ma zamiast stopki 20 otworków w 2 rzędach po 10 - chodziło to w garminie st atlantic gps street pilot
- czy ma ktoś pomysł jak to zczytać na inny nośnik? (właścicel tej mapy nie ma żadnych kabli do łączności z PC)
- czy to będzie kompatybilne z nowymi garminami?

:)
Maciej

chomik 16.06.2009 10:55

Cytat:

Napisał Big_Brother (Post 62646)
Udało nam się zdobyć dobrą mapę mongolii!
- jednak jest ona na takiej starej karcie pamięci typowej dla garminów z przed 10 lat... tzn wygląda to jak pen drive ale ma zamiast stopki 20 otworków w 2 rzędach po 10 - chodziło to w garminie st atlantic gps street pilot
- czy ma ktoś pomysł jak to zczytać na inny nośnik? (właścicel tej mapy nie ma żadnych kabli do łączności z PC)
- czy to będzie kompatybilne z nowymi garminami?
j

Czytnik kart jakiś uniwersalny z CFI/II bo to takie gniazdo... jakby co mam na stanie...
Kompatybilne myślę, że będzie, jeśli nie ma jakiś blokad na konkretny odbiornik.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:25.