![]() |
Znaczy za NAT trza wybulić cirka 3 klocki rocznie... To ja już wolę uzbroić się w Glocka. ;)
|
W promocji masz.
https://wren.pl/pl/p/Pistolet-GLOCK-...10-mm-AUTO/300 |
Cytat:
|
Serwisy Hondy mają ubezpieczenie OC+AC+NNW -max ochrona za 4,5% wartości moto
A wracając do lokalizatorów to są gówno warte. Na allegro można kupić wykrywacze GPS za 50zł i zagłuszacze sygnału GPS za parę złociszy. Więc to tylko zabawka z aplikacją na smartfona, złodzieje się śmieją z takich zabezpieczeń |
Cytat:
Po pierwsze: Lokalizator lokalizatorowi nie równy... Po drugie: Sugeruję poczytać co to jest GPS i jak działa, bo jedyne co możesz wykryć wykrywaczem GPS to sygnał z satelity, bo odbiornika GPS wykryć się nie da (no chyba, że jesteś rezydentem Departamentu Obrony USA na woj. świętokrzyskie :D) Po trzecie: porządny tracker to kombinacja GPS, GSM i VHF... |
Pierwszy lepszy wykrywacz lokalizatorów z allegro
https://allegro.pl/oferta/wykrywacz-...osc-8293117767 |
Gadacie o tym samym, tylko każdy z innej strony. Sygnał GPS jest nadawany przez satelity. Lokalizator jest odbiornikiem i na podstawie sygnału GPS zna swoją pozycję na Ziemi (tak samo jak zegarki GPS, nawigacje czy telefony które dodatkowo wspierają się lokalizowaniem przy pomocy triangulacji z wykorzystaniem masztów sieci komórkowej). Natomiast następnie tenże lokalizator musi w jakiś sposób przekazać swoją pozycję do 'centrum monitorującego', czyli na tą okazję staje się nadajnikiem i robi to jedną z metod radiowej komunikacji, które obsługuje (najczęściej GSM bo pozwala nie być blisko odbiornika. Wi-Fi czy Bluetooth - zasięg dramatyczie krótki). To oczywiście jesteś w stanie wykryć / zagłuszyć.
Dlatego ja wybieram stary sprawdzony sposób, który mnie chroni przed każdym złodziejem niezależnie od gadżetów jakimi dysponuje = AC ;) Te 200 czy 250 PLN miesięcznie za 'w dupie manie' czy złożyło się łańcuch, czy inną blokadę i wyglądanie co 10 minut przez okno w pracy/kawiarni to nie dla mnie. Kupienie spokoju za tą cenę dla mnie jest tego warte. Palenie rzuciłem z 6 lat temu to mnie stać :D |
Cytat:
|
Cytat:
Są lepsze oferty na rynku:) |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:21. |