Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Umawianie i propozycje wyjazdów (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=71)
-   -   integracja w DE (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=35292)

next22 30.05.2020 19:28

Novy a jak jest z przekraczaniem granicy z DE do CH czy A można czy nie ?

Teoretycznie płotki usunięte ludzie spacerują rowerem sobie jadę nikt mnie nie zaczepia ale jak mnie dupną gdzieś w Alpach to się nie wymigam że z PL do roboty jadę :) :) :)

zylek 30.05.2020 20:47

Cytat:

Napisał next22 (Post 683939)
Novy a jak jest z przekraczaniem granicy z DE do CH czy A można czy nie ?

Teoretycznie płotki usunięte ludzie spacerują rowerem sobie jadę nikt mnie nie zaczepia ale jak mnie dupną gdzieś w Alpach to się nie wymigam że z PL do roboty jadę :) :) :)

Mieszkam praktycznie na granicy ch-de-fr. Płotki usunięte faktycznie! Generalnie to przestali sprawdzać wszystkich, ale stoją praktycznie cała dobę i raczej patrzą na blachy, tak się domyślam znaczy, bo wyrywkowo zatrzymują. Dodatkowo nie wiem jakie jest twoje doświadczenie ale w Szwajcarii na tryplaku zatrzymują mnie jeden raz na +/-4dni jazdy do kontroli. Na NAT mi się nie zdarzyło. Moim zdaniem zatrzymują na ucho, i sprawdzają czy masz wydech nie pomotoany, tudzież czy aby opony maja 1,6mm. Jako ze tryplak z natury jest rozdarty, to statystycznie wypada częściej do zatrzymania. To germańska mentalność. Ja bym nie ryzykował ani w 1 ani 2 stronę! Do 15 czekam.

Edit: a nie jednak raz na NATce mnie kontrolowali. Zapomniało mi się. Opony oglądali.

Novy 31.05.2020 02:43

Jadąc dzisiaj do pl po drodze w stronę Polski leciały auta na niemieckich, włoskich, angielskich i szwajcarskich blachach.
Jakoś swoje granice przekroczyli.

Na niemiecko-polskiej granicy należy okazać umowę o pracę i polski dokument tożsamości i można wjeżdżać bez problemu, w sensie kwarantanny chyba. Wcześniej ktoś tam mierzy też temperaturę, ale też wyrywkowo.
Spytałem czy bez umowy pracę się nie da wjechać do kraju? - no nie da :D

Ot i polska rzeczywistość :haha2:

wojtekk 31.05.2020 09:26

Kolega wjechał do pl bez umowy o pracy i kwarantanna

zylek 07.06.2020 13:51

Cytat:

Napisał zylek (Post 683811)
Podbiję, kto chętny na wschodnią część Francuskiego TET w 2 połowie czerwca? Myślałem, żeby poświęcić 3 maks 4 dni, pewnie z łykendem 20-21.06, ew. 27-28.

Podbijam, ktoś chętny?

zylek 07.07.2020 06:42

4 Załącznik(ów)
No i pojechałem ... ostatniego odcinka odcinka 13 Francuskiego TET, mniej więcej na północ od Dieulouard, nie zrobiłem. Zgonił mnie w niedzielę deszcz, a błota na duży motocykl było dość już przed opadem. Podobno najciekawszy, więc jest powód żeby powtórzyć!

Załącznik 98249

Załącznik 98250

Załącznik 98251

Załącznik 98252

Jakby ktoś chciał jechać to z oponami 50/50 do zrobienia dużym moto. A i chyba zacznę jednak wozić prawilną piłę do drzewa. Dydłanie gałęzi brzeszczotem zajmuje za dużo czasu!

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:05.