![]() |
Tak jak koledzy mówią leci Bardzo Bardzo Szybko moje foto jest tego przykładem. W ciągu około 2000km podskoczyłem o 9 oczek i już nawet koło komina się nie bujam bo się boje zrobic Afri ała.
Pozdro |
idąc za radą wymienię
|
Cytat:
czy nienarobie szkod jak zaloze nowy lanuch i nowa tylna zebate na zebate front ktora ma ze 300-350km, ale pracowala u mnie na wyciagnietym lancuchu? ale cos tam ptaki cwierkaja i dzwony gdzies tam bily ze lancuch , ze modul itp. itd......szto mnie dielat? za 7 dni czeka mnie 3500 km ponad, a jestem swiezak |
Dzisiaj dostałem nową oryginalna,zębatkę do przodu,ale pytanie która stroną założyć?,sunstar nie miał gum i był grubszy od zewnątrz,ale ta oryginalna ma takie wycięcie coś jakby na zabezpieczenie,a z drugiej strony jest płaska,podpowiedzcie która strona założyć żeby było dobrze.?? w serwisie mówią ze tym wytłoczeniem na zewnątrz,ale niepewni byli Ci od części.
|
Cytat:
|
|
http://tarcu.com/Inne/At/AT00151.jpg odsadzeniem/ napisami na zewnątrz
|
Łańcuch oceniamy -nie na który jest dołku
tylko po stanie zębatek, odsadzeniem ( odciągnięciem od zębatki) oraz tym ( najważniejsze) że -przy zużytym nie da się ustawić właściwego luzu. Łańcuch nie wyciąga się jednakowo. Występuje bicie łancucha ( stan nadmiernego naprężenia przechodzi w stan nadmiernego luzu = przyspieszone zużycie łożyska ) W skrajnym przypadku na zakręcie potrafi spaść i narozrabiać Dołki są raczej oceną pobieżną Wszak można zmienić stosunek zębów przód/tył lub ilości ogniw i zapomnieć :p |
zebatka przod
1 Załącznik(ów)
myślę ze poprawnie?W sumie inaczej się chyba nie da?
|
2 Załącznik(ów)
Zębatka jest założona jak na zdjęciu ,ale dziwnie sie chyba łańcuch układa i brzęczy,nie wiem czy w konfiguracji z didem? sunstar ma nachylone zęby??? podpowiedzcie coś czy możne sunstara nowego zamówić ? a zębatka oryginalna się przyda przy innym łańcuchu.:czy oryginalna pasuje na kazdy łancuch ,czy tylko mi taki czar sie udał???:dizzy:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:59. |