![]() |
wszystkie te problemy pochodzą od zwyrodnienia kręgów szyjnych....ma to prawie kazdy co przy biurku robi..i oczywiście przy kompie- a potem jeszcze dźwigasz 1,5 kg na łbie (kask)....są na to ćwiczenia rehab...
pzdr |
Mamo ... Dajcie spokój z diagnozami ... Mrowienie może być od pierdykialda rzeczy :)
|
Słowa Jarka sa potwierdzeniem diagnozy mojego ortopedy...tylko, że robiłem rezonans odcinka szyjnego i wszystko jest niby OK...
|
Ja rozumiem... ale spokojnie :)
Mrowienie może być np. z minimalnie złej pozycji barku (nieświadome "podnoszenie")... aby ktoś się nie brał sobie diagnoz na odległość :) |
No więc byłem u lekarza rejonowego i powiedział, że to jakieś schorzenie neurologiczne (stawiał na zespół cieśni nadgarstka lub na ucisk na nerwy w okolicach karku) i wysłał mnie do neurologa. Dostałem jakieś leki na rozluźnienie mięśni kręgowych czy jakoś tak. U mnie do neurologa normalnie czeka się do listopada, więc jutro poszukam prywatnie.
A w ogóle to spotkałem kumpla co miał coś podobnego i dał mi kontakt do dobrej rehabilitantki. Wychodzi na to, że Afra jest cacy tylko kierownik zajeżdżony. Hehehe. Oczywiście będę informował na bieżąco. |
Bylem dzis na USG nadgarstka i nie mam ciesni.
|
Może zróbmy rezonans NAT ? :lol8:
Sorry nie mogłem się powstrzymać ... |
Kilku moich znajomych ma podobną przypadłość właśnie od złej pozycji przy komp/biurku. Cześć z nich zastosowała się do ćwiczeń przypisanych przez reha i pomogło. Te ćwiczenia można wykonywać nawet podczas jazdy na motku. Pzdr
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:02. |