Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Silnik, sprzęgło, skrzynia (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=4)
-   -   [S] Afryka RD07 - nietypowo (wątek o naprawie silnika,przeniesiony z działu Giełda) (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=35826)

Mallory 16.01.2020 22:59

Cytat:

Napisał Artek (Post 665158)
Proszę dorzuć ceny części. Wałek od shadow,'a?

Ceny części z ASO - załapałem się na promocję zimową oraz rabat za użyczenie czwórki na premierę nowej-nowej at::)))

Cytat:

Napisał Mieciek (Post 665318)
Wielu mechaniorów mogło by się uczyć patrząc na te fotki jak powinno wyglądać miejsce pracy.

Afryka pojechała jesienią do mechanika - widać na fotce i w poście którymś...robi to mechanik mający na FAT konto od jakiegoś czasu... niesamowity i super facet... może sam się ujawni je będzie chciał...

Cytat:

Napisał Mściwy Kurp (Post 665380)
czym wymiarowałeś luz na panewce przed składaniem? jakie oznaczenia kolorystyczne masz na wale?

Wszystkie pomiary w warsztatach specjalizujących się w danym temacie ... wymieniliśmy tylko panewki korbowodowe - świadomie profilaktycznie, bo stare były całkiem dobre.... w serwisówce dostępnej w afripedii jest dokładnie opisane jak zrobić selekcję panewek.
Jutro dalsza część zdjęć i może trochę więcej komentarzy bo ostatnio fat przegrywał u mnie z egzaminem ccna r&s ... ale już jestem na szczęście po::)))

Mallory 17.01.2020 09:36

9 Załącznik(ów)
Kolejna porcja fotek. Silnik prawie złożony.
Pompa wody za niedługo by się odezwała.

RAVkopytko 19.01.2020 22:59

Marcin,co to za uszczelniacze z francuskiego ałta ?

Mallory 20.01.2020 09:38

Cytat:

Napisał RAVkopytko (Post 665792)
Marcin,co to za uszczelniacze z francuskiego ałta ?

Ravi - do wałka. Też ASO a że peżota:) bedzie dobre:)

Mallory 20.01.2020 23:21

10 Załącznik(ów)
silnik złożony...

RAVkopytko 21.01.2020 08:12

Bardzo fajnie zaczyna się dzień na widok takich precjozów :D

Calafior 21.01.2020 09:11

Zajebista robota aż miło popatrzeć:Thumbs_Up::)

Mallory 21.01.2020 09:56

Silnik był w sumie w bdb stanie, ale i tak już powoli zbliżał się czas na taką operację... uszczelniacze już były stare... np. na pompie oleju czy pompie wody... oringi itd... za jakiś czas mimo niezużytych podzespołów wymagałoby to zajrzenia. Jeżeli motocykl ma jeździć kolejne ćwierć wieku bez problemu to był idealny czas - no chyba, że zajeździć na śmierć a później na złom.

aleks 22.01.2020 12:18

Piękna robota;) sporo pracy, sporo kasy...oby było cicho.
A tak z innej beczki, co sądzicie o uszczelkach atheny ?
Mallory użyłeś je ?

Mallory 22.01.2020 15:24

Cytat:

Napisał aleks (Post 666041)
Piękna robota;) sporo pracy, sporo kasy...oby było cicho.
A tak z innej beczki, co sądzicie o uszczelkach atheny ?
Mallory użyłeś je ?

Tak - kupiłem komplet uszczelek Atheny do afryki coś koło 450 pln (z doświadczeń wielu są Ok),... ale uszczelniacze zaworów kupiłem dodatkowo OEM Honda, chociaż w zestawie atheny też one są.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:18.