![]() |
Cytat:
Jeszcze raz DZIĘKI! |
Cytat:
w mojej CRF gdy silnik nagrzany jest do wentylatora w okolicy pokrywy zaworowej słychać coś rodzaju głuchego stukania, dobrze słyszalne gdy przyłożysz stetoskop do pokrywy zaworów od strony przepustnic. Normalnie z pozycji kierowcy nic nie słychać. Zawory w normie zrobiłem tak już 30.000 i nic się nie zmienia.. może przy następnej wymianie oleju przejdę na 5W40 tak z ciekawości czy będzie jakaś różnica. |
Cytat:
|
jeździłem 15lat inną słuszną marką tam zawsze coś było słychać z silnika taki urok... w końcu kupiłem porządny szczękowy kask z dobrym wyciszeniem i było miód malina...
|
Ja siedziałem przy mojej ze stetoskopem 1,5 godziny i nic nie słyszałem.
Myślę że Ci którzy nie słyszą lub nie zwracają uwagi na różne stukoty itp. mają znacznie łatwiej bo w naszym przypadku jak już jakiś dźwięk wpadnie do głowy to pozamiatane... |
Cytat:
Ja też miałem do czynienia z inną marką i faktycznie pewne odgłosy należało olać, ale oczywiście zanim się z tym pogodziłem były(jak zwykle) poszukiwania przyczyn. Osobiście uważam że honda zawsze miała najbardziej aksamitną pracę ale w tym przypadku chyba jest inaczej. Ktoś mi powiedział że silniki nowej generacji nie będą już tak pięknie pracowały jak te z przed kilkunastu lat. Może coś w tym jest? |
Sprawdź napinacz łańcucha rozrządu. Kumplowi podobnie cykało w ATAS, serwis hondy mówił "wszystko OK, jeździć obserwować" i napinacz skończył żywot w Albanii przy 23kkm.
|
Cytat:
|
Jak się mógł skończyć napinacz przy takim nalocie? Przeca to proste jak cep. Co tam mogło paść?
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:58. |