![]() |
sęk ju gajs.
|
Ku pleczieri :)
|
OK, musze to przeprowadzić jeszcze raz. Bo niby mam kompresje o 0,5atm gorzej od rd04 Wietsznego, a oleju nie przepala.. Kto się pisze na pomiar. Możemy to zrobić pod butelke Vranac :drif:
|
Za tydzień w czwartek u Dandy'ego? Zmierzę ile mi ubyło po Rumujni.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja nic nie wiem, hasło rzuciłem :). Do Dandy'ego mi bardziej pasuje niż do Ryżego. Bliżej mam po drodze.
|
Miałem dokładnie to samo. Powodem była źle założona uszczelka tylnej pokrywy głowicy (tam jest komora prowadząca do odmy - jak uszczelka źle leży, wówczas rozpylony olej nie idzie z dołu silnika, tylko od razu z silnika wali do rury) Wymieniłem uszczelkę na nową i dokładnie ją osadziłem - ważna jest środkowa część uszczelki. U mnie co tankowanie była szklanka oleju w airboxie, po wymianie uszczelki wszystko przeszło.
|
zmieniłem dziś przednią uszczelke bo też mi lało już po obudowie silnika i sie zastanawiałem co mam ciagle mokro pod płytą podsilnikową. Mam stary motor to i dłubania coraz wiecej :D
|
Olej w airboxie wyłapuje kurz który puścił filtr papierowy. I tej wersji, odkąd mnie to spotkało, będę się trzymał :D.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:24. |