![]() |
Cytat:
|
"kawe" niejedna z Hubertem wypilem - więc wale z grubej rury a co? :)
|
Doświadczenie potwierdza, że także skrócenie szyby zmniejsza hałas. Ważne, żeby kask nie znajdował się w najbardziej zawirowanej strudze powietrza.
|
Cytat:
Szczerze mówiąc zastanawiam się nad jeszcze krótszą szybą :) |
Cytat:
|
W związku z faktem, że zostałem kilkadziesiąt godzin temu wtrącony do rowu przez niefrasobliwego kierowcę osobówki, mam porównanie, jak się jeździ z wysoką szybą i zaraz po wyciągnięciu z rowu bez szyby... Mam 184 cm wzrostu i bez szyby było znacznie mniej przyjemnie, niż z turystyczną, ale znacząco głośniej nie... Zamówiłem tę z allegro za 150 pln wszystkomającą wysoką - to po naprawie dam znać, jaka jest różnica.
A dotychczas jeździłem (krótko, niestety) w endurowym kasku z goglami lub okularami słonecznymi. Owady walące w nos lub w czoło pod daszek to pewna nowość w stosunku do integrala dotychczasowego. |
Cytat:
|
Różnych argumentów używacie aby przechylić szalę zwycięstwa na korzyść albo enduro albo integrala albo szczękowca. Jednego nie znalazłem. Mianowicie chodzi mi o łatwość zakładania i zdejmowania. Po wielu godzinach przymierzania i dogłębnym wywiadzie środowiskowym zdecydowałem się na zakup Caberg Rhyno. Łatwość zakładania tego szczękowca mnie urzekła.
|
BEDDIE - koniecznie zapodaj info na temat tej szyby za 150 zł ... (oczywiście, że po jej zamontowaniu i oblataniu, naturalnie, to jasne) :D
|
Cytat:
Szoej Multitec : beznadziejna łatrwość zakładania - wszystkiemu winne zapiecie DD Nolan 100-103: Cudownie prosta łatwość zakładania (taki ząbkowany plastik z zapadką. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:24. |