![]() |
Cytat:
Możesz też coś napisać o tym motorku Jak sprawuje się w górach, w najcięższym terenie w jakim byłeś? I po kilku wypadach na 690, gdybyś teraz miał kupować to co byś wziął? |
O! już pięć stron.
|
Cytat:
|
Cytat:
Proszę nie odbierać jako szyderę bo dobrze jest poczytać o doświadczeniach / przemyśleniach innych..:Thumbs_Up: |
forum żyje przynajmniej
|
Ja mam swój typ na moto wyprawowe, które już w zamyśle jest rozsądnie przemyślane i będzie budowane. Baza oczywiście Honda na gaźniku,chłodzona cieczą, zasięg 700km w terenie. Takiej pierdziawki potrzebuje. Średni przelot 95 km/h na trasie mi wystarczy. Serwis olejowy min co 6 tys. Przyspieszenie wystarczające do ucieczki przed psem pasterskim...bo od niedźwiedzia to i tak bez szans w terenie...ale po co miałby nas gonić skoro boją się dźwięku silnika.:rules:
|
700 km w terenie to chyba wymaga baniaka z 50 litrów ;).
|
Jak kilku kolegów już napisało, xr, dr, stare lekkie enduro jest tu najlepszym wyborem. Nowe motocykle może ważą mniej, mają lepszy zawias i moc ale w terenie na końcu świata nie ma to najmniejszego sensu. Naszym głownym zadaniem jest dojechać z punktu A do punktu B i tyle, to nie wyścigi.
Mniej się psują, łatwiej naprawić, tańsze, mają stylówę. Pozdrowienia |
honda to szerokie pojęcie, model, jaki silnik podaj przynajmniej?
może być CRF 250, może być jakaś XR transalpejska a może crf 450- pewnie za dużo tłoków trzeba by brać ze sobą w tym modelu |
Cytat:
XR to pewnie ze 40l trzeba zbiornik jak będzie na wtrysku zawsze mniej wypije |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:58. |