![]() |
Naród taki sam jak po zachodniej stronie Bugu. Wszędzie są szuje.
(a jak masz wątpliwości to poczytaj, dla przykładu, co robiła ekipa Zalewskiej z darami na PCKa). |
Zmierzamy w złym kierunku!
Prośba, żeby kolejne posty nie rozwaliły wątku. Dziękuję :) |
Mea culpa.
|
Cytat:
Jesteście super :bow: |
Super pomysł Tomku! Szacun za chęci i poświęcony czas!
|
Cytat:
Z drugiej strony pamiętam jak w dzieciństwie dostałem paczkę, w której były słoiczki z musem dla dzieci. Rozdawali to w ramach jakiejś akcji zagranicznej. Więc może i nasze starania ktoś sobie przypomni za kilkanaście lat :) Ostatnio odezwał się do mnie chłopak, którego jakieś 17 lat temu wiozłem na stopa, po tym jak rower złamał mu się na Krymie :D Cytat:
Dorzucam jeszcze krótki materiał video z naszego wyjazdu. Zachęcam do koncentrowania się na treści, a nie na źródle ;) Nasze kilka sekund zaczyna się od 1:13 http://wiadomosci.tvp.pl/65835399/be...ialstwo-rosjan |
1 Załącznik(ów)
|
Cześć
Wiosna to czas przeglądu garderoby. Jeżeli macie coś niepotrzebnego po dzieciach w swoich szafach to chętnie przyjmę i dostarczę do konkretnych rodzin na terenie UA Nie ważne czy ubrania, buty dla chłopca czy dziewczynki, małe czy duże. Wszystko posortuję rozmiarami i dostarczę do konkretnych potrzebujących rodzin. Dzięki. |
18 Załącznik(ów)
Ostatnio nie miałem zupełnie czasu, żeby coś napisać, ale transporty cały czas jeżdżą.
Załącznik 126435 Załącznik 126436 Załącznik 126437 Spore wzmożenie było po wysadzeniu tamy w Nowej Kachowce. Załącznik 126438 Jeden z transportów (znaczący) został wysłany przez użytkownika FAT, za co dziękuję! Na trasie od granicy, w zasadzie do Dniepru, wojny nie widać poza blokpostami, które i tak są już zdecydowanie rzadziej i mniej restrykcyjne. Godzina policyjna została skrócona w większości kraju i zaczyna się o północy. W rejonach, które znajdują się w strefie realnych działań, można powiedzieć, że panuje niezmienna bieda. Ostrzały są regularne, ludzie giną, perspektyw brak, a wraz z nadejściem upragnionego lata przyszły choroby, epidemie i nowe problemy. Niezmiennie wydaje mi się, że na wsi jest w tej sytuacji łatwiej żyć. Można się trochę odizolować, posadzić coś w ogródku, upiec chleb i jakoś to będzie. Chodzić na grzyby jest dosyć niebezpiecznie. Załącznik 126423 Załącznik 126424 Załącznik 126425 Załącznik 126426 Spotkaliśmy raz złomiarzy, którzy działali na luzie w takim terenie: Załącznik 126439 Załącznik 126440 Na poboczach też dużo się dzieje: Załącznik 126431 Załącznik 126432 Załącznik 126433 Załącznik 126434 Żeby zakończyć optymistycznie, dodam że ludzie się nie zmieniają. Trzymają się dzielnie i mimo ciężkiej sytuacji zawsze przyjmują nas z otwartością, uśmiechem i w zgodzie z tradycyjną wschodnią gościnnością :) Załącznik 126427 Załącznik 126428 Załącznik 126429 |
Szacun!!!!!!!
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:10. |