![]() |
Taaaa i jeszcze oryginalny, nówka sztuka? :D
Ale poważnie, jakby ktoś miał stary rozklepany kosz to z chęcią bym odkupił i spróbował szczęścia. (Potem jeszcze trzeba znaleźć testera który nie boi się wybuchu silnika :D) Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk |
@chomik, trzymam kciuki! Info o tej "firmie" podałem dalej.
|
Cytat:
|
W sensie zrobić spawlock na sprzęgle? :D
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...89968e38c4.jpg Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk |
Robiłem tam regeneracje tłumika drgań skrętnych z napędu wału kardana i zamiast dostać swój zregenerowany otrzymałem jakiś złom do montażu się nie nadający ale pięknie umyty oraz pokryty sporą warstwą smaru więc wyglądał ładnie... jednak smar w silniku to nie jest to co bym sobie życzył więc umyłem dokładnie po czym na powierzhchni kół zębatych uwidoczniły się duże zużycia....
więc dzwonię, że to nie moja część a ponieważ jest ona fabrycznie pasowana z resztą przekładni nie ma możliwości montażu innej !!! nawet gdyby była w idealnym stanie. Okazało się, że doszło do pomyłki i dostałem nie tą część .... był jeszcze miesiąc bujania się i dostałem to co wysłałem zregenerowane. Była to moja pierwsza regeneracja w historii i będzie ostania. Kosze zawsze wymieniam na nowe i nigdy nikt nie wracał z tym samym problem, widziałem natomiast kosze po regeneracji i to dosłownie 4-5tyś po regeneracji w stanie agonalnym. Podstawowy problem regenerowanych koszy to ciasne pasowanie sprężyn co jest absolutnie błędem! bo w takim koszu w bardzo szybkim tempie dochodzi do wybicia przez tarcze dołków w części aluminiowej kosza i sprzęgło zaczyna ciągnąć a duży luz i tak powoduje hałasy. |
Naciągną jeszcze wiele osób.Strona z opiniami dobrze prowadzona.
|
W tygodniu do mnie dzwonił koleżka co to ma RD07 z pytaniem, prośbą o pomoc przy motórze. Ma między innymi wywalone totalnie sprzęgło. Wstępnie kontaktował się z tym gościem z Oleśnicy. Ten mu zaproponował kompletną regenerację kosza za 1600zł. Sam z siebie, niepytany bronił się w tekstem: "Ja wiem, że mam kompletnie zrąbaną opinię ale już nie jestem taki. To ktoś inny. Zmieniłem się. Robię już inaczej".
|
Cytat:
|
Smród się rozszedł, brak klientów to i skrucha przyszła. Walić gó...zjada.
|
Szkoda nerwów -> zdrowia ludzie na takiego dziada, to są rzeczy niepoliczalne.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:13. |