Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Archiwum (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=237)
-   -   Nowe kapcie dual sport: Sidi Gore Adventure (?). (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=4503)

rambo 26.04.2010 11:33

Mogę je mieć za 1200zł.
Mierzyłem to to w hondzie na prymasa w Wawie. Spoko w sumie buty ale co to ma wspólnego z butami enduro czy crosowymi to ja nie wiem. Wąskie dość w miejscu gdzie stopa jest najszersza, choć sam czubek mają usztywniany.
Ja sie nie zdecydowałem.

bukowski 26.04.2010 14:43

No to jestes oryginalem :D
Moglbys skonkretyzowac zarzuty do tego obuwia? To beda moje pierwsze powazne buty (wczesniej latalem w kapciowatych za kostke, firmy nie pomne)
i nie chcialbym wtopic. Zreszta z czasow skutera mam trzy dziury na kostkach, wiec sam rozumiesz.

ponizej pozwolilem sobie zamiescic merytoryczne cycaty z tego watku:

Cytat:

Napisał hero (Post 81981)
No wreszcie ! Ktoś ruszył dupę i zrobił solidne połączenie właściwości buta enduro z butem podróżnym. Zastosowali Goresrex i podeszwę w której da się chodzić po śliskim podłożu

Cytat:

Napisał majki (Post 81989)
Całkiem fajny kompromis. Dokładnie takie jakich szukam.

Cytat:

Napisał podos (Post 82320)
kurde to cena w funtach jest.... Ale to są idealne buty do "naszych" celów...

Cytat:

Napisał lorsol (Post 89987)
mialem okazje mierzyc te butki; jesli idzie o wykonanie to pytan zero; bardzo ladne szwy, wszystko spasowane swietnie, nie widac zadnych sladow klejenia, itp.; but nie skrzypi ani piszczy gdy sie chodzi, regulowane dwie klamry i rzep na gorze pozwalaja dobrze ustawic noge w bucie; buty nie sa specjalnie ciezkie choc podeszwa jest dosc szluszna; zawias bardzo ulatwia chodzenie choc czuje sie ze kostka jest ciagle bardzo dobrze usztywniona; czub buta jest twardy (jakas blacha ?) jednak w miejscu styku buta z wajcha biegow jest juz skora i miekki plastik - takze czucie powinno byc dobre

Cytat:

Napisał lorsol (Post 98011)
moge teraz choc troche wypowiedziec sie na temat prognozowanej wygody - jest naprawde bardzo dobrze; but nigdzie nie uwiera, nie uciska - choc stopa trzymana jest bardzo solidnie; wszystkie proby to chodzenie kwadrans po pokoju, nie mniej strzelam, ze o ile na pielgrzymowanie nie sa to buciki, to szybkie zakupy w mini markecie czy wizyta w urzedzie wchodza w gre bez zadnych obtarc czy niewygody; na temat wykonania pisalem juz wczesniej, wspomne tylko, ze jezyk wszysty jest wysoko - wiec wysokosc brodzenia powinna byc zadawalajaca

Cytat:

Napisał dabal (Post 99994)
ładnie wyglądają, z pewnością bardzo dobra ochrona nogi, na pewno dobre do jazdy po offie. Z wygodą to jak ze wszystkim, każdemu pasuje co innego. Do jazdy turystycznej nie polecałbym gdyż są do tego inne modele.Duży + za gore.Moim zdaniem but uniwersalny ale ze wskazaniem na bezdroża.

Cytat:

Napisał ramires (Post 100128)
czyli idealny dla AT usera :)

Cytat:

Napisał podos (Post 101278)
Ten but jakoś godzi te cechy. W moim mniemaniu jest to najlepszy obecnie na rynku but adventureowy - chcialbym takiego mieć.

Cytat:

Napisał Carlos (Post 101301)
Fajnie, że coś takiego wypuścili (mój dylemat nareszcie rozwiązany).

Cytat:

Napisał michoo (Post 101540)
Bardzo fajne, bardzo wygodne

rambo 26.04.2010 15:41

Wyglądały mi na damskie, a te klamry i zawias..
To jak snorker w alfa romeo kamal.
Podjedź. Wsadź w to noge.

bukowski 26.04.2010 22:45

bylem.
mam po drodze do roboty.
wsadzilem noge i jestem zachwycony: niespodziewanie lekkie, po spieciu klamrami czuje sie pewne trzymanie (nie ma opcji, zeby zabralo...), tlusty ochraniacz pasuje idealnie. Lydke mam solidna, chociaz do rzymskiego piechura troche brakuje, ale mimo to rzep ma moze 2 cm do 100% pokrycia. Stope mam dosc szeroka, ale nigdzie mnie nie uwieralo. Jedyne, co wzbudzilo watpliwosci, to ten duzy rzep - czy sie przypadkiem nie zuzyje za szybko. Klamerki wg sprzedawcy wystepuja jako czesc zamienna, dostepna w kilka dni.
No, na upartego bieznik pod spodem moglby byc troche glebszy, pewnie lepiej w blocie by robily. Ale to moim zdaniem szczegol.
chyba sie zdecyduje. Byly tam tez trans open gtx - duuuzo ciezsze i jednoczesnie mniej wzbudzajace zaufanie. Reszta, na dosc bogatej polce, moze poza innymi Sidi w podobnym stylu, na oko wygladala duuuzo slabiej.

oczywiscie brac trzeba poprawke, ze w tym temacie jestem kompletnym laikiem.

rambo 27.04.2010 00:07

Gtx open katowałem trzy lata. Super but.
fakt że podeszwa w sidi to ich najlepsza strona. Reszta to gadżety

stoner 14.05.2010 11:54

Mierzyłem je w Hondzie na Prymasa - super but, nie był na mnie zbyt wąski, na co niektórzy narzekają. Cene niestety wysoka, ale jakość wykonania I klasa. Inna rzecz, że lepiej raz zapłacić 1300 i być zadowolonym, niż 2x kupić gorsze buty za 650 zł. Dodatkowo moim zdaniem 90% z nas nie potrzebuje do jazdy na AT czy innych tego typu dużych motocyklach tak ekstremalnej ochrony nogi, jaką dają buty crossowe.

Dla szukających oszczędności, można zakupić te buty z Włoskiego sklepu: http://http://www.lagunaseca.it/shop...nture-gore-tex
w cenie 263,50 EUR + 30 EUR przesyłka do Polski, ale gdyby na Prymasa zeszli do 1200 wolałbym dać zarobić naszym.

majki 14.05.2010 12:07

Daleko szukać nie trzeba: http://www.allegro.pl/listing.php/se...ture&country=1 Bywają na bajzlu w Wawie, więc jak ktoś ma potrzebę to może by przywieźli ze sobą.

bukowski 01.06.2010 01:14

z kronikarskiego obowiazku - kupilem owe buty i maja jedna wade. w rozmiarze 45 bardzo kiepsko mieszcza sie pod dzwignia zmiany biegow.
poza tym miod i malina.

graphia 01.06.2010 01:23

dźwignię możesz sobie podnieść o jeden czy dwa ząbki i będzie git...

bukowski 01.06.2010 11:20

Cytat:

Napisał graphia (Post 117763)
dźwignię możesz sobie podnieść o jeden czy dwa ząbki i będzie git...

no tak. myslenie ma kolosalna przyszlosc :fool2:
dzieki.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:23.