![]() |
Cytat:
drogi dokładnie tak jak piszesz choć niektóre dłógie tunele zdarzają sie płatne ale bardzo nieliczne a kubek to od końca czerwca kosztuje tylko 59nok :D dodam że kubki sa termiczne i naprawde dobrej jakości :D pozdro Załącznik 8344 |
Cytat:
No nie wiem, czy to te safari wypróbowane przez Kajmana. Mówił coś o północnej części Lofotów, a to Twoje, że tak powiem, na stałym lądzie.. Generalnie z tego wynika, że na Lofoty trza 3 dni na pewno rezerwować.. dodając 3 na przelot z Karlskrony (jakieś 2000 km) to na resztę zostaje tydzień. Lodowe hotele odpadają zdecydowanie, jako że to typowa atrakcja robiona ludzką ręką przegrywa z tymi robionymi inną ;) |
Cytat:
Podejrzewam że wiele jest tam takich wypraw organizowanych i ceny nie bedą sie raczej różnić. Moze uda mi sie w przyszłym tygodniu wybioraC sie do biura informacji turystycznej w Alesund to sie troche wiecej dowiem. |
Nie wiem też do końca kiedy jechać, Optymalna !-sza połowa lipca rozwala mi cały rok w drobny mak.. Pojawiła się też wersja Norwegii w maju i nie wiem, czy jest sens ładować się tam w tym czasie.. KOjarzę coś, że Greg na swoim śmigaczu był tam kiedys w maju, ale czy zobaczył coś oprócz ścian tunelów wykopanych w śniegu to nie wiem.
Ty tam mieszkasz, to powiedz jak to wygląda.. |
Cytat:
Pogoda bardzo nieprzewidywalna- bardzo bardzo:) dni przeważnie są ciepłe i bardzo przyjemne noce mniej, choć jak mówią norwedzy to i na mojej wysokości geograficznej potrafi sypnąć jeszcze sniegiem. Maj w Norwegi jest bardzo specyficzny mają oni w tym miesiącu najwiecej świąt 1,17,+2 dni zielonych swiątek. W głebi norwegi napewno temperatury nie są tak wysokie jak na wybrzeżu. pozdro |
[quote=07 A-gent;82115]
Cytat:
W którymś z postów o drodze RV 17 znalazłem takie coś http://www.rv17.no/index.krv?page=webshop&kat_id=3319. |
[quote=dpajor;83831]
Cytat:
Przykład: jechałem z moją panią we dwoje samochodem w pierwszą strone płaciłem gotówką i za samochód z kierowcą + osoba zapłaciłem 115 nok , wracając zabrałem znajomego który ma tą karte i za samochód z kierowcą + dwie osoby zapłaciliśmy 93nok Jak sie dowiem wiecej info dam na pewno znać:D |
A mam takie głupie pytanko-nie smiać się ;).Jak w Norwegi z rozlokowaniem stacji benzynowych.Wybieramy sie z kolega a on tak nie więcej niż 200 km na baku.Chciałbym coś się dowiedzieć na ten temat bo nie wiem czy kombinować w dodatkowym paliwkiem z plastikowym karnistrze czy nie.
|
Cytat:
A tak serio to stacje benzynowe są w każdej lekko wiekszej miejscowosci. w niektórych są tylko dystrybutory i płaci sie kartą lecz brak paliwaq wam raczej nie bedzie grozić:D |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:28. |