![]() |
No można się też pieścić i szczotą go czyścić.
Kwarc jest baaardzo twardy, ale łańcuch jest grubszy :) :Thumbs_Up: |
No ok
Bo trochę się już nasłuchałem co takiego złego zrobiłem że zębatka wgryzła się w piach:) To nie moja wina po prostu opony mam szosowe |
Pytanko trochę z innej beczki.
Każdy nowy łańcuch DID pokryty jest fabrycznym smarem. Ile można średnio śmigać (asfalt) na tym masełku do pierwszego smarowania? |
W sprzyjających warunkach czyli bez deszczu do 500 km ale ja smarne zawsze co 300 km a czyszcze jak jest brudny lub obklejony piachem.Do czyszczenia używam sprayu do tarcz hamulcowych z racji ceny i szczotki do łańcucha po tej operacji wycieram do sucha i czekam jakies 20 min aż odparuje ,wtedy smarowanie sprayem do lancucha i wycieranie nadwyżki smaru.
|
Ja łańcuch traktuje olejem co około 300 km a co 4 smarowanie czyszczę ślizgi, osłonę zębaki zdawczej, zębatki i łańcuch, wszystko czyste jak nowe:D
|
Cytat:
Smarowanie tylko HIPOLEM i łańcuch w transalpie zrobił ponad 30tys bez specjalnego problemu, a pierwsze naciągnięcie zrobiłem przy około 20tys. Gdyby nie zużyta zębatka zdawcza to bym nawet nie myślał o wymianie zestawu napędowego. Pozdrowienia, D |
Wszyscy zawsze piszą o łancuchu itd. a moim zdaniem za życia jednego łańcucha oprócz dbania o niego powinno się wymienić przynajmniej dwa razy przednią zębatkę bo to ona najbardziej dostaje po d..pie, a im bardziej wyrobiona to i łańcuch to odczuwa itd.
|
łańcuch smaruje piachem a zębatkę mieniam co ok 10 tys km.
|
o to to, dokładnie:D
|
Cytat:
Smarowanie tylko ręcznie hipol i ze 3 razy eksperymentalnie jakieś psikadło. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:33. |