![]() |
Gniazda USB nie masz?
|
Cytat:
W domu nie mam czasu by usiąśc napisać relacje czy obrobić zdjęcia. A jak "pada deszcz" nie zawsze trzeba pić wódkę ;) |
Cytat:
Pozdro |
Cytat:
A jak pada deszcz to się albo jeździ albo właśnie wódkę pije ;) |
Cytat:
A wrażenia lubię spisać na gorąco :) W mojej restauracji też gniazdka nie ma - jest tylko jeden palnik i nic więcej :) Menu też jakieś okrojone :D Ilu ludzi, tyle sposobów na spędzenie wolnego czasu, tyle receptur na "podróżowanie". P.S. O Mongolii to ja sobie mogę pomarzyć jak na razie... ale od czego są marzenia ! |
A nie ma do laptopów ładowarek 12V? Jestem prawie pewien że większość producentów daje. Bo taka zwykła ładowarka i tak zamienia 220 na 12.
|
Niestety współczesne laptopy wymagają wyższego napięcia zasilania.
Dwa, które mam pod ręką wciągają 19 i 19,5 V. Więc trzeba by użyć przetwornicy. Oczywiście można zastosować przetwornicę DC/DC lub jak Neno DC/AC + oryginalny zasilacz. |
U mnie jest też 19V, ale widziałem oryginalną ładowarkę samochodową do jakiegoś Asusa - nie wiem , może miała wbudowaną przetwornicę, w każdym razie duża jakoś strasznie nie była.
|
Mam kabelek pod zapalniczkę do starego laptopa toshiby zamiast wymaganych 17 v dostaje 12 z auta i działa . Ale jakiegoś nowego to bym się bał tak podłączyć.
|
http://icomp.pl/produkty.php?pro=v15...63686f646f7765
Tu można kupić sobie zasilanie z zapalniczki do większości laptopów więc po co wozić przetwornicę i oryginalny zasilacz? |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:24. |